Spring naar inhoud


Vriend scant vrouwen

Beste Beatrijs,

Als ik met mijn vriend over straat loopt, vangt zijn blik alle vrouwelijke billen op! Ik heb het hier niet over een vluchtige blik op voorbijgangers. Mijn vriend scant elke vrouwelijke achterkant die voor hem loopt of met de rug naar hem toe staat. Hij draait zich soms zelfs om om het beter te kunnen zien. Ik heb hem hierop aangesproken en hij zei dat hij het niet bewust deed. Hij merkt het zelf niet eens! Hij kan niet controleren wat hij onbewust doet en hij voelt zich er ook niet verantwoordelijk voor. Ik heb op dit soort momenten helemaal geen zin meer in zijn gezelschap. Ik voel me er ongemakkelijk bij. Is dit normaal mannelijk gedrag?

Vriend scant vrouwen

Beste Vriend scant vrouwen,

U hebt twee keuzes: ofwel u negeert voortaan waar de blik van uw vriend precies naar toe dwaalt en u sluit zich welbewust af voor wat u dwars zit, ofwel u maakt een eind aan de relatie, want het lijkt er niet op dat uw vriend zijn leven in dit opzicht zal beteren. Tenslotte hebt u al tegen hem gezegd hebt dat u zich hieraan stoorde en hij haalde zijn schouders op over uw klacht. Of hij zijn kijkgedrag niet kan of niet wil veranderen maakt niet uit. Het belangrijkste is dat hij altijd op die manier naar vrouwen zal blijven kijken, ook na zijn tachtigste nog, dus u kunt beter ophouden met proberen hem te veranderen op dit punt en een andere man zoeken die minder monomaan op vrouwelijke billen is gericht dan uw vriend. Die mannen bestaan ook.

Artikelen in Liefde en relaties.


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. J. Schenk schrijft

  Mannen kijken naar vrouwen en vrouwen kijken naar mannen, dat is altijd zo geweest en mensen zijn zodanig ontworpen dat dit gebeurd, kijk er dan ook niet van op als mensen naar andere mensen kijken wanneer ze opvallend zijn. Als je er zo sterk op reageert dan zou het probleem ook (deels) bij jezelf kunnen (!) Liggen.
  Denk aan dingen als (zelf)vertrouwen en eigenwaarde. Het gaat mij in ieder geval te ver om een relatie te verbreken op basis van natuurlijk gedrag van je partner.

 2. Ineke van Alphen schrijft

  Als alle vrouwen dit soort gedrag niet meer accepteren, komen we nog eens ergens.

 3. Jacqueline schrijft

  J. Schenk is vermoedelijk een man. Hij noemt dit vergoelijkend ‘natuurlijk gedrag’ van de partner en geeft de vrouw die zich hier niet gelukkig bij voelt ook nog een keer een veeg uit de pan. Nergens schrijft zij dat haar partner alleen kijkt als de bekekene ‘opvallend’ is. Nee, hij kijkt de hele tijd. Ik zou daar ook niet goed van worden, en heus, er is niets mis met mijn zelfvertrouwen. Ik zou inderdaad de relatie daarvoor verbreken,en dan vooral omdat de partner niet bereid is mijn gevoelens serieus te nemen of er zelfs maar over te willen nadenken.Sommige HTML is toegestaan