Spring naar inhoud


Vriend met vriendinnen

Beste Beatrijs,

Ik heb sinds een jaar een leuke vriend. We zijn beiden midden veertig. Ik ben 22 jaar getrouwd geweest en hij is mijn eerste relatie na mijn huwelijk. Hij is nooit getrouwd geweest en zijn relaties duurden nooit langer dan een jaar. Hij heeft een aantal vriendinnen die hij kent van zijn jarenlange Tinder-periode. Dit zijn vrouwen met wie hij een paar keer op date is geweest, maar uiteindelijk werd het geen relatie. Met een aantal van hen heeft hij frequent contact via sociale media. Ik ben daar niet blij mee. Ik heb geen Tinder-vrienden, omdat ik altijd een vaste relatie had voor hem. Natuurlijk heb ik wel mannelijke vrienden, maar met hen flirt ik nooit.

Ik vind het prima als hij vriendschap heeft met een vrouw. Maar ik vind het toch een gebrek aan respect voor mij dat hij contact houdt met vrouwen die hij kent van Tinder. Ook al begrijp ik dat hier vriendschappen uit kunnen voortkomen, omdat je op een bepaalde leeftijd als single toch best wel eenzaam kunt zijn. Wat vindt u? Mag je in een relatie vrienden blijven met je Tinder-dates? Of ben ik overdreven jaloers?

Moeite met Tindervriendinnen

Beste Moeite met Tindervriendinnen,

In een relatie mogen geliefden bevriend zijn met wie ze willen. Het doet er niet toe waar iemand die vrienden (vriendinnen) heeft opgedaan. Dat kan in het café zijn of op Tinder. Dat maakt niet uit. Uw vriend heeft af en toe contact met vriendinnen die hij via Tinder heeft ontmoet, maar met wie hij geen relatie (meer) heeft, en met wie hij ook nu geen relatie wil. Dat heeft hij tegen u gezegd. Ik zou zeggen: vertrouw uw vriend, want als u hem onder druk gaat zetten om die contacten op te zeggen, schaadt u uw eigen relatie. Uw vriend zal vinden dat u bang bent voor niks en het is gewoon heel vervelend als uw relatie met hem in het teken van jaloezie komt te staan. Ga ervan uit dat uw vriend u trouw is, tot het tegendeel blijkt.

Artikelen in Liefde en relaties, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan