Spring naar inhoud


Vriend geeft nooit cadeaus

Beste Beatrijs,

De man met wie ik al bijna twee jaar een relatie heb en van wie ik heel veel houd, heeft één minpuntje: hij geeft me nooit een cadeautje, zelfs geen bosje bloemen. Ik heb één keer bloemen van hem gehad, maar die had hij zelf van iemand anders gekregen. Ik heb ze aangenomen, maar niet van harte.

Wij zijn gewend dingen die ons niet zinnen met elkaar te bespreken, zo ook dit voorval en dit manco, maar hij zegt dat ik het niet zo zwaar moet opnemen. Hij geeft nu eenmaal weinig om materiële dingen en vindt dat ik meer waarde zou moeten hechten aan zijn gevoelens voor mij.

Verlangend naar cadeautjes

Beste Verlangend naar,

Gevoelens zijn heel mooi, maar er hoort ook gedrag bij. Liefde hoeft niet altijd in materiële zin te worden uitgedrukt. Liefde zit ook in attentheid en betrokkenheid. Uw vriend neemt geen cadeautjes of bloemen mee. Maar doet hij wel andere aardige dingen voor u? Er zijn allerlei mogelijkheden: in het weekend een uitgebreid ontbijt klaarmaken, een glaasje wijn voor u inschenken als u moe thuis komt, kaartjes kopen voor de bioscoop of een andere voorstelling, een restaurant reserveren om samen uit eten te gaan, een voorstel doen voor een speciale vakantie. Als hij wél dat soort initiatieven neemt, als hij naar u luistert wanneer u ergens over wil praten, als hij u steunt wanneer u het ergens moeilijk mee hebt, dan is het ontbreken van die cadeautjes misschien minder erg, omdat er genoeg tegenover staat.

Geeft uw vriend u ook geen cadeautje als u jarig bent? Dat zou hij, denk ik, wél moeten doen. Een keer per jaar zou hij die moeite moeten doen om u met iets tastbaars blij te maken, anders wordt de liefde wel erg vergeestelijkt.

En die bloemen. Dat is eerder iets symbolisch dan iets uitgesproken materieels. Dus waarom hij uw verzoek naast zich neerlegt, begrijp ik niet. Het is zo eenvoudig om de ander af en toe een plezier te doen met een bosje bloemen. Zeg het nog maar een keer tegen hem. Als hij van u houdt, zal hij het onthouden.

Artikelen in Cadeaus, Liefde en relaties.


6 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Sophie schrijft

  Misschien is dit een voorbeeld van verschil van liefdestaal? Er is een goed leesbaar, duidelijk boekje over geschreven door Gary Chapman, genaamd ‘de 5 talen van de liefde’. Ik vond het erg interessant en nuttig voor mijn relatie. Het beschrijft waarom voor de een iets heel belangrijk kan zijn, terwijl de ander daar niks van begrijpt: je spreekt allebei een andere liefdestaal. Je kunt de taal van de ander leren, dat betekent dat je ervoor kiest iets te doen voor de ander, waar je zelf niet blij van zou worden. Dat geeft niet, je doet het tenslotte om je partner gelukkig te maken.

 2. naamloos schrijft

  Ik ben nu 20 jaar getrouwd en mijn man koopt ok nooit bloemen, een uitgebreid ontbijt zit er ook niet in. Mijn man gaat dor de week rond 8 uur naar zijn werk, helpt mij nooit met de kinderen en slaapt in het weekend uit.
  Sinds 4 jaar kook ik niet meer op beide kerstdagen en wil ik graag uit eten. Ook de vakantie, wij gingen altijd naar de camping, sinds enkele jaren wil ik naar een hotel, ook eens vakantie hebben ondanks dat ik de gezelligheid van de camping mis.
  Ik ben wat meer aan mijzelf gaan denken. Ik koop al jaren zelf bloemen. Ik zou het zoo leuk vinden als mijn man ook eens iets zou doen, helaas vind hij dat onzin. Ik denk dat ik 4x per jaar aangeef dat ik het leuk zou vinden m eens verrast te worden, hij doet het niet!

 3. ikke schrijft

  Zo herkenbaar dit, mijn vriend en ik zijn nu 2,5 jaar samen. Het enige cadeau wat ik van hem kreeg was parfum, toen ik ook een flesje voor hem kocht tijdens onze eerste kerst. Ik heb hem al verscheidene malen erop gewezen dat ik heus niet zit te wachten op dure dingen maar dat zelfs een enkele roos al heel veel zou doen. Of iets lekkers, een kleine attentie. Maar nee. Geen kaartje, niks. Zelfs de boodschappen worden netjes door 2 gedeeld. Ik merk op dat dit steeds meer tussen mijn relatie in gaat staan en ik ga twijfelen of de liefde wel zo wederzijds is. Want op andere gebieden komt er ook niks.

 4. Miss schrijft

  Ik denk niet dat dit moet, mijn vriend en ik geven nooit echte kado’s (denk aan bloemen, parfum andere standaard dingen) wel is het zo dat ik snel even naar de bakker ga als hij zin heeft in croisantjes of dat hij voor mij weer uitzoekt hoe iets werkt waar ik dan weer niet uitkom. Of dat dingetje bestel dat ik eigenlijk al een tijdje wil hebben voor mijn hobby maar dat me dan toch net iets te veel kost.

 5. Jolanda schrijft

  Dames,
  Dit zit in de Nederlandse man, die is nu eenmaal nuchter en niet zo romantisch. Maar buitenlandse vrouwen zijn daar dol op, omdat hij in tergenstelling tot romantische bv zuid europese man gewoon mee helpt in het huishouden. Je kan niet alles hebben, tel je zegeningen en kijk hoe hij door zijn gedrag laat zien dat hij van je houdt!

 6. Rose schrijft

  Mijn man koopt ook nooit iets voor mij
  de meeste rekeningen betaal ik zelf zoals boodschappen ect. het enige wat mijn man betaald is de huur
  Ik zou het ook leuk vinden als hij een keer iets voor mij mee neemt het hoefd niet eens duur te zijn
  Maar helaas zit dat er niet in vaak maakt mij dit heel verdrietig en moet ik er van huilen maar ja na 10 jaar zaamen zijn en 4 kinder verder weet ik niet beter hem veranderen heeft ook geen zin
  Het is niet zo dat hij niet de financiële middelen heeft in tegendeel hij heeft zelf een eigen bedrijf met werknemers dat heel goed loopt hij zjtt gewoon zo in mekaar ik heb mij bij neer gelegd zelf boodschappen doet hij niet eensSommige HTML is toegestaan