Spring naar inhoud


Voormalige buren bezoeken

Beste Beatrijs,

Onze aardige overburen zijn onlangs verhuisd naar een appartement. Wij kregen als buurtgenoten een A-viertje in de bus met het nieuwe adres, met dank voor een fijne tijd en de uitnodiging om eens langs te komen. Wij hebben ze een gelukwens voor hun nieuwe huis gestuurd met de mededeling dat we graag eens komen kijken. Maar hoe verder? Moeten we wachten totdat zij ons uitnodigen of kunnen we onszelf gewoon uitnodigen?

Voor wie is het initiatief?

Beste Voor wie is het initiatief,

Het hangt af van hoe goed u met uw voormalige overburen bevriend was. Zo te zien was dat niet heel erg close. U kreeg, net als andere buurtgenoten, een A-viertje in de brievenbus met verhuisgegevens en een uitnodiging om eens langs te komen. Deze uitnodiging was niet persoonlijk aan u gericht, maar gold voor iedereen. In dat geval kunt u het beste een tijdje wachten en het initiatief bij de verhuizende buren laten. Ze moeten hoe dan ook eerst op orde zijn in hun nieuwe huis. Misschien geven ze daarna een house warming feestje, waarvoor voormalige buurtgenoten ook worden uitgenodigd. Als u niets meer van hen hoort, maar u wil toch graag hun nieuwe huis zien, kunt u over een paar maanden een vrijblijvend berichtje sturen met de vraag of u nog eens mag komen kijken, omdat u benieuwd bent naar hun nieuwe huis. Maak duidelijk dat het u alleen gaat om een kort bezoekje en dat u zo weer weg bent.

Artikelen in Buren, Visite.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. PeterJKH schrijft

    Precies wat Beatrijs zegt. De frase eens naar het nieuwe huis te komen kijken, is beleefdheid, of algemeenheid, geen daadwerkelijke uitnodiging. Als je al op voet van wederzijdse incidentele bezoekjes stond met die buren (dus als je ook toen ze nog buren waren, al regelmatig even op bezoek ging), dan is het wellicht leuk even een bezoekje aan hen te brengen in de nieuwe woning. Zo niet, dan kun je volstaan met een leuk kaartje waarin je hen veel plezier wenst in hun nieuwe woonomgeving en is een persoonlijk bezoek niet nodig.Sommige HTML is toegestaan