Spring naar inhoud


Virtuele rommelmarkt

Beste Beatrijs,

Als volwassene ben ik de rommelmarkt nog niet ontgroeid. Daarom heb ik als liefhebberij op Marktplaats.nl een kleine keuterhandel in voor mij overbodig geworden spullen. Daar bood ik laatst gratis een cd-rek aan. Niet echt winstgevend, maar ik wilde er van af. Er was vrijwel direct belangstelling van iemand die er een familielid blij mee wilde maken. Bij het e-mailen vroeg de gegadigde of ik vanwege de grote reisafstand het rek wilde opsturen. De verzendkosten zou hij dan voor z’n rekening nemen.
Ik zag me zelf al bij het postkantoor staan: in mijn armen zo’n log cd-rek met standaard, nummertje 32 op de display en 56 in mijn hand. Nog los ervan dat ik eerst in de supermarkt een passende kartonnen doos van 1,5 meter bij 30 cm zou moeten zoeken en als ik dat niet zou vinden, zou ik er ergens een moeten aanschaffen. De hele heisa zou me zeker een uur kosten, voorzag ik. Ik antwoordde de geïnteresseerde dat ik dit te veel werk vond. Die mailde terug dat hij erg teleurgesteld was door mijn weinig coöperatieve opstelling. Ben ik in gebreke gebleven? Wat is de etiquette voor de virtuele rommelmarkt?

Was ik te lui?

Beste Was ik,

Iemand die iets aanbiedt ‘gratis af te halen’ hoeft niet in de rij voor het postkantoor, dat is een ding wat zeker is. De transportkosten voor een gratis ijskast komen ook voor de ophaler, niet voor de aanbieder. U neemt de moeite om een advertentie te plaatsen, omdat een ander er misschien nog plezier van kan hebben, terwijl u het ding net zo goed bij het grof vuil had kunnen zetten. Dat had verreweg de minste inspanning gekost. Geen enkele belangstellende kan van u vragen om extra tijd of geld te investeren om ergens van af te komen. Als die persoon uw cd-rek zo graag wilde hebben, had-ie het moeten komen halen.

Artikelen in Internet en e-mail.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan