Spring naar inhoud


Gratis kaartje is toch niet gratis

Beste Beatrijs,

Met een groepje van drie vrienden bezoek ik regelmatig concerten in Amsterdam. Onlangs was een van de vrienden verhinderd en hij gaf mij zijn abonnement om op de bewuste avond iemand anders uit te nodigen. Het zou anders zonde van de lege stoel zijn. Daags na het concert vroeg hij mij of ik de toegangsprijs wilde afrekenen. Degene die ik had meegenomen had immers van zijn abonnement gebruik gemaakt.

Had ik bij het accepteren van het abonnement moeten informeren of er een vergoeding werd verwacht? Nu werd ik hier achteraf mee geconfronteerd.

Gratis bleek niet gratis

Beste Gratis bleek niet,

Iemand die zijn toegangsbewijs voor een bepaalde voorstelling aan een bekende geeft omdat hij zelf verhinderd is, hoort daar geen geld voor te vragen. Als hij toch geld wil, moet hij het kaartje niet weggeven, maar dan moet hij zeggen: ‘Wil je een kaartje voor voorstelling X op dag Y van mij kopen?’ Zo geeft hij de benaderde een vrije keus. In plaats van zijn hele kennissenkring op die manier af te lopen (velen zullen immers beleefd weigeren), kan hij ook het kaartje op internet te koop aanbieden. Dan vindt hij ongetwijfeld een gegadigde. In geen geval mag hij eerst het kaartje weggeven, en er vervolgens achteraf toch geld voor vragen. Daarmee haalt hij een vriend het vel over de neus en dat hoort niet.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan