Spring naar inhoud


Mouwloze receptioniste

Beste Beatrijs,

Voor mijn werk zit ik aan een receptiebalie. Normaal dragen wij een uniform, maar tijdelijk moeten wij in onze eigen kleding werken. Ik vind het altijd moeilijk te bepalen wat wel en wat niet kan. Laatst had ik een heel mooi zwart linnen bloesje aan, met een kraagje, geen laag decolleté, maar wel zonder mouwen. Ik heb er wel op gelet bij de aanschaf dat er geen inkijk is onder de oksels. Er is niks zichtbaar wat aanstootgevend zou kunnen zijn, het bloesje sluit gewoon mooi aan. Toch kreeg ik van een collega een opmerking dat dit eigenlijk niet kan aan een balie. Zij had dit geleerd tijdens haar opleiding (van lang geleden).

Ik ben geneigd om het verder prachtig zittende bloesje maar niet meer op het werk te dragen. Heeft mijn collega gelijk? Waar ik me ook nog wat zorgen over maak is het feit dat het een balie is waar ook veel allochtonen komen. Misschien nemen sommigen van hen vanuit hun geloofsovertuiging aanstoot aan een vrouw met blote armen.

Zonder mouwen

Beste Zonder mouwen,

Het bloesje dat u beschrijft lijkt me prima in orde. Ik zie geen reden om het niet op uw werk te dragen. Een net mouwloos bloesje valt binnen de gangbare kledingnormen voor publieke functies waar je met klanten hebt te maken – dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld diep uitgesneden sexy tanktops met spaghettibandjes of een ontbloot middenrif.

Op straat lopen heel wat indecent geklede mensen rond. U hoeft u geen zorgen te maken over mensen-met-strenge-geloofsovertuigingen (allochtoon of autochtoon), want die zullen na een barre tocht met het openbaar vervoer, vol met jonge, halfnaakte vrouwen in naveltruitjes en uitpuilende strings, ongetwijfeld opgelucht ademhalen als ze u daar aan de balie zien zitten in uw beschaafde bloesje.

Artikelen in Collega's, Zakelijke relaties.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. josien schrijft

    Heerlijk, ik zit weer eens te schaterlachen om Beatrijs over Zonder Mouwen dit keer En ze heeft nog gelijk ook. Dank!Sommige HTML is toegestaan