Spring naar inhoud


Verenigingslid zonder internet

Beste Beatrijs,

Ik zit op een korfbalvereniging. Veel afspraken (afmeldingen, wijziging trainingstijden, wedstrijddetails zoals wie er rijdt) regelen we via de e-mail. Iedereen heeft een e-mailadres, behalve één lid. Hij vindt dat moderne onzin, heeft geen computer en verwacht dat wij iedere mail geprint bij hem door de bus doen. Tot nu toe doen we dit ook, maar het begint me wel enorm tegen te staan. Vooral omdat hij een latvriendin heeft met een pc, waar hij gewoon een mail-adres zou kunnen nemen. Maar dat wil hij niet. Hij wil zelf geen extra moeite doen, maar verwacht dat wel van ons. Daarnaast gaan we met een kleiner clubje vaak nog even wat drinken na afloop, en met dat clubje mailen we ook de meest flauwe onbenulligheden uit. Het e-mailloze lid gaat meestal ook mee de kroeg in, maar voelt zich buitengesloten als we op die flauwe mails terugkomen en laat dit ook merken. Ik word hier moe en chagrijnig van. Soms heb ik wel eens zin om de onzinmail van een week allemaal uit te printen en door zijn bus te doen. Zou de hint doorkomen? Of zou hij zich dan eindelijk rechtvaardig behandeld voelen?

Korfballen zonder computer

Beste Korfballen zonder,

Iemand die verkiest om niet mee te doen met de moderne mailcommunicatie maakt het zichzelf lastig en moet zelf de consequenties dragen. U bent natuurlijk niet verplicht om hem afschriften van alle correspondentie te doen toekomen, zeker niet als het om melige grappen gaat. Het enige waar hij recht op heeft, zijn de feitelijke afspraken: hoe laat en waar hij moet komen opdagen. De centrale organisator moet hem daarover berichten, maar dat hoeft niet per computer, dat kan net zo goed telefonisch. Als hij ook principieel tegen antwoordapparaten of voicemail is (en daardoor slecht bereikbaar), moet u hem ’s ochtends vroeg bellen of een kaartje sturen. Zolang de kerntaak van het korfballen doorgang vindt, heeft hij niets te reclameren over wat clubleden nog meer onderling uitwisselen. Als hij zo nieuwsgierig is, kan hij met geringe moeite via zijn vriendin de vereiste communicatiemiddelen verkrijgen en gezellig meedoen.

Artikelen in Internet en e-mail, Scholen en verenigingen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. johannes schrijft

    als u op redelijk goede voet staat met die figuur, zou u het voortouw kunnen nemen om hem een emailadres ‘op te dringen’. u nodigt hem bij u thuis uit, en zegt: ‘en nu gaan wij een emailadres voor jou aanmaken’ en u voegt de daad bij het woord. vervolgens toont u hem hoe het werkt. achter weerstand voor internet zit volgens mij meer angst voor het onbekende dan een zinnige reden. als men het eenmaal weet te gebruiken blijkt dat het eigenlijk best leuk is.Sommige HTML is toegestaan