Spring naar inhoud


Trouwen zonder tante

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik gaan over een paar maanden trouwen. Wij hebben onze ooms en tantes uitgenodigd voor de receptie ’s middags. Met één tante hebben we een slechte band en die hebben we daarom niet uitgenodigd. De moeder van mijn vriend heeft ons gevraagd om haar toch een uitnodiging te sturen – ze komt waarschijnlijk toch niet. Wij hebben die dag echter absoluut geen behoefte aan haar aanwezigheid. Moeten we haar toch uitnodigen of mogen we onze dag inrichten zoals we zelf willen?

Alleen aardige mensen

Beste Alleen aardige mensen,

De beslissing om weg te blijven kan beter dóór haar dan vóór haar worden genomen.

Nodig de tante wel uit. Zoals de moeder van uw vriend al zegt: ze komt waarschijnlijk toch niet. En als ze wel komt, zult u geen last van haar te hebben, want u hoeft zich niet met haar te bemoeien. Een handje schudden volstaat en verder zal zij opgaan in de massa. Bij een grootscheeps familie-evenement zoals een bruiloft, waarvoor de hele familie wordt uitgenodigd, is het onverstandig om één specifieke persoon uit te sluiten. Dat zet kwaad bloed en geeft een vete voor jaren. Uw tante zal veel gepikeerder zijn als ze weet dat zij als enige in de familie niet welkom is dan wanneer ze wel wordt uitgenodigd. De beslissing om weg te blijven kan beter dóór haar dan vóór haar worden genomen.
Houd de eer aan uzelf met uw uitnodiging en hoop stiekem dat ze er geen gehoor aan geeft. U wint er niets bij door – in uw tantes ogen – de rol van kwaaie pier op u te nemen die ze u eindeloos kan nadragen.

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. daisy schrijft

    ik (een tante) ben niet uit genodigd op de bruiloft van mijn nicht, omdat mijn zus en ik niet op goede termen zijn. Ik zou niet naar de bruiloft zijn gegaan omdat ik geen problemen wil en ik wil zeker niet haar bruiloft verzieken, maar ik had wel uitgenodigd willen worden zodat ik op z’n minst bloemen kon laten bezorgen of mee betalen aan een kado. Nu is alles stuk, ik ben zo verdrietig.Sommige HTML is toegestaan