Spring naar inhoud


Trouwen zonder tamtam

Beste Beatrijs,

Over een paar maanden gaan mijn vriend en ik trouwen. We gaan het niet groots aanpakken. Na de stadhuisplechtigheid willen we een tuinfeest geven voor vijftig gasten (familie en vrienden). Op mijn werk is het de gewoonte om trouw- en geboortekaartjes op het mededelingenbord te hangen en dat groepjes collega’s bruiloften bezoeken of op kraambezoek gaan. Ik vind het wel leuk als mijn collega’s op de hoogte zijn van mijn bruiloft, maar zij zullen niet worden uitgenodigd. Hoe kan ik pijnlijke situaties vermijden?

Geen plaats voor collega’s

Beste Geen plaats voor collega’s,

Als u uw collega’s niet wilt uitnodigen, kunt u beter geen aankondiging van uw huwelijk op het prikbord hangen. Als u zo’n trouwkaart ophangt, zal immers de bekende routine in gang worden gezet: wie gaat er heen, hoe laat, wie gaat geld geven voor een cadeau enzovoort. De enige manier om dat circus te vermijden is om geen ruchtbaarheid aan uw aanstaande huwelijk te geven. U kunt altijd na afloop meedelen dat u bent getrouwd in kleine kring. Daar is niets mis mee. Niemand is verplicht om een groot huwelijksfeest met collega’s te geven.

Artikelen in Bruiloft, Collega's.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan