Spring naar inhoud


Trouwdag van anderen gedenken

Beste Beatrijs,

Is het gebruikelijk om stellen te feliciteren met hun jaarlijkse trouwdag, wanneer men tot de intieme kring (getuigen/ beste vrienden/ naaste familie) behoort? Ik doe dit zelf wel, maar anderen niet bij mij. Dat vind ik licht teleurstellend, maar volgens mijn man is het geen etiquette. Ik vind het liefdevol om aan een ander te denken op deze belangrijke dag, dus feliciteer ik het koppel. Is dat overdreven? Hoe hoort het eigenlijk?

Jaarlijkse trouwdagfelicitaties

Beste Jaarlijkse trouwdagfelicitaties,

Het is natuurlijk aardig om echtparen te feliciteren met hun trouwdag, al zijn er maar heel weinig mensen die de trouwdagen van familieleden of goede vrienden ergens geregistreerd hebben. Zelfs niet als ze getuige op het huwelijk zijn geweest. Een heel enkele keer noteert iemand zo’n dag op een verjaardagskalender of in een digitale agenda, maar doorgaans gebeurt dat niet. Mensen hebben zo’n datum niet paraat en dus zijn felicitaties met een jaarlijkse trouwdag ook niet aan de orde. Het kost vaak al genoeg moeite om te denken aan verjaardagen. Een trouwdag is een datum die je in de eerste plaats samen als stel gedenkt. Alleen bij bepaalde ronde getallen (25 of 40 of 50 jaar) wordt er wel eens een jubileum gevierd, een feest gegeven en gefeliciteerd.

Artikelen in Huwelijksjubileum, Traditionele etiquette.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Gerda schrijft

    Ieder jaar stuur ik een kaart naar familie / vrienden die een trouwdag vieren . Kleine moeite , staat op de verjaardags kalenderSommige HTML is toegestaan