Spring naar inhoud


Telefonische hulpdienst bellen

Beste Beatrijs,

Ik zit in een levensfase waarin de problemen van alle kanten op me af lijken te komen. Dit werkt door in de relatie met mijn partner en vrienden. Soms kan ik er met hen over praten, soms wil ik juist niet bij hen mijn gemoed luchten, of zijn zij niet bereikbaar. Bij SOS Telefonische Hulpdienst kan ik dan goed terecht. Toen ik mij liet ontvallen dat daar zo goed geluisterd wordt, werden sommige vrienden heel boos. Ze vonden het belachelijk dat ik naar vreemden belde.

Maar die organisatie ís er toch voor en ze helpen fantastisch. Is het dan zo raar om hen te bellen? Het is toch geen teken van wantrouwen tegenover mijn vrienden?

Wat vindt u van SOS Telefonische Hulpdienst? Moet ik niet meer bellen vanwege de reactie van mijn vrienden?

Soms liever anoniem

Beste Soms liever,

Uw vrienden zijn snel aangebrand. De SOS THD is een prima instelling, die nuttig werk verricht. Als u daarheen belt, is dat zeker geen teken van wantrouwen tegenover uw vrienden, maar eerder van empathie. Ik kan me voorstellen dat u het doet omdat u uw vrienden niet te vaak wil lastigvallen, of omdat u tegenover hen niet in herhalingen wil vallen, of omdat u denkt dat ze genoeg van u krijgen als u teveel over uzelf zit te miezeren. Of omdat u eens een objectief commentaar van een volslagen buitenstaander wilt horen. Allemaal heel legitieme overwegingen, die u sieren. Uw vrienden zouden blij moeten zijn met zo’n attente vriend als u. Als ze er boos over worden, moet u verder maar verzwijgen dat u weleens met de THD belt. Waar men niks van afweet, kan men ook niet boos over worden. Vertel ze ook maar niet dat u naar mij hebt geschreven, anders hebt u weer een casus belli aan de hand.

Artikelen in Telefoon, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan