Spring naar inhoud


Te groot kinderfeestje

Beste Beatrijs,

Mijn dochter wordt 7 jaar. De genodigden tel ik als volgt: 6 vriendinnetjes, 2 ex-vriendinnetjes (niet vragen zou de ex-status van de vriendschap wel erg bruut onderstrepen), 3 meisjes wier feestje zij recent bezocht, de 2 resterende meisjes in haar klas, het buurmeisje, een trouw vriendje (dat is voor het jongetje geen doen tussen 15 meisjes, dus er mogen nog twee jongetjes bij). Totaal: 18 kinderen. Dat is veel te veel voor een leuk kinderfeestje. Natuurlijk heb ik geprobeerd om het grootste deel van deze categorieën te schrappen, maar dat wil niet erg lukken. Wat nu?

Hoe meer zielen, hoe groter de pan

Beste Hoe meer zielen,

Kinderen van deze leeftijd zijn veel minder gewond, als ze ergens niet voor worden uitgenodigd, dan hun ouders. En aan ouders kunt u uitleggen dat 18 te veel is. Schroom dus niet om beperkingen aan te leggen. De eenvoudigste oplossing is om iedereen te schrappen behalve de 6 vriendinnetjes. Met de jarige erbij zijn dat er 7 – precies haar nieuwe leeftijd, een getal dat deskundigen aanbevelen voor het aantal gasten op kinderpartijtjes.

De ex-vriendinnetjes zullen toch ooit eens níet gevraagd moeten worden, en hoe jonger ze zijn als deze bijl valt, hoe beter. Op deze leeftijd zijn feestjes vaak met alleen meisjes of alleen jongens. Dat begrijpt ook iedereen. Buurmeisje komt ook niet, want het is alleen voor klasgenoten.

Blijven we zitten met de drie uit beleefdheid terug te vragen klasgenootjes en de twee-voor-wie-het-anders-zo-zielig-is. Misschien moeten die er toch maar bij. Twaalf meisjes die elkaar goed kennen is nog net te doen voor een partijtje. Als u denkt: het is me nog teveel, stuur de uitnodigingen dan kort (een week of zo) van tevoren op of plan het op zaterdagochtend – wie weet moeten er een paar hockeyen.

Artikelen in Kinderopvoeding, Verjaardag.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan