Spring naar inhoud


Platte film op kinderfeestje

Beste Beatrijs,

Mijn dochter van elf jaar was uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje van een klasgenote. De bedoeling was een kinderdisco, maar toen ik op het afgesproken tijdstip van 11 uur mijn kind kwam ophalen, zat iedereen naar een videofilm, American Pie, te kijken. Deze film is volgens mij niet geschikt voor basisschoolkinderen – hij heeft de leeftijdscode van 16 jaar. De dag daarna heb ik de moeder hierover opgebeld en zij verontschuldigde zich dat ze er niet op had gelet wat haar kind had uitgezocht in de videotheek. Andere ouders die ik hierover sprak, haalden hun schouders op en zeiden dat dat nu juist de lol van zo’n partijtje is: lekker gniffelen over dingen die ze maar half begrijpen. Ben ik erg ouderwets?

11 is geen 16

Beste 11 is geen,

De film American Pie is een Amerikaanse komedie, waarvan het hoogtepunt bestaat uit een masturbatie-act met een warme appeltaart. De grote hoeveelheid melige, seksueel geladen grappen spreekt vooral een tienerpubliek aan. Geen film dus voor verjaarspartijtjes van basisschoolkinderen. Op deze leeftijd houden ouders toezicht op waar hun kinderen zoal naar kijken, en zo ze dat niet voor hun eigen kinderen doen, dan toch in ieder geval voor andermans kinderen die onder hun dak verblijven. Al was het maar om geen ruzie met andere ouders te krijgen. Een kinderpartijtje hoort uit kindervertier te bestaan en films voor 16-plus vallen daar niet onder. Nogal wiedes vinden kinderen het leuk om te gniffelen over dingen die ze maar half begrijpen, maar dat moeten ze dan maar op eigen initiatief onder elkaar doen, en niet in een door volwassenen gesanctioneerd kader.

Artikelen in Kinderopvoeding, Verjaardag.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Mel schrijft

    Dat zou voor mij reden zijn om deze moeder te vermijden. Ik zou boos zijn en haar netjes de waarheid vertellen. Ik kan niet tegenhouden dat mijn kind met die van haar om blijft gaan maar het moet wel gezegd worden dat ik niet achter die film sta voor deze jonge kinderen.Sommige HTML is toegestaan