Spring naar inhoud


Te attent met kaartjes

Beste Beatrijs,

Ik ben altijd heel attent met het versturen van kaarten naar familie en vrienden. Maar er komt zo weinig van terug! Nu vind ik dat van vrienden niet altijd heel erg, maar van (schoon)familie wel. Ik stuur kaarten aan nichtjes en neefjes die in het ziekenhuis liggen, ik stuur kaartjes aan nichtjes, neefjes die voor het eerst naar school gaan, ik stuur kaartjes bij het behalen van zwemdiploma’s, verjaardagen, samenwonen, nieuwe baan, enzovoort. Maar als míjn kinderen afzwemmen, krijgen ze van geen enkel familielid een kaart (oma’s komen wel kijken, hoor), terwijl de ooms en tantes heel goed weten wanneer er afgezwommen wordt, want die nodig ik allemaal uit om te komen kijken. Maar het ergste vind ik het als mijn kinderen worden vergeten met hun verjaardagen (ook door vrienden van ons). En dan altijd maar het excuus: ‘Ja, sorry, niet aan gedacht!’ Ik vergeet hun kinderen toch ook nooit! En als ik het wel een keertje expres vergeet, dan hoor je ze direct. Wat kan ik hieraan doen?

Parels voor de zwijnen

Beste Parels voor,

U stuurt te veel kaartjes. U somt zo veel aanleidingen op dat u er wel een dagtaak aan lijkt te hebben. Geen wonder dat u veel minder terugkrijgt dan u zelf geeft. Een mens kan ook té attent zijn. Trap eens op de rem en bedenk dat er geen kaartjes hoeven te worden verstuurd als:

  • kinderen voor het eerst naar school gaan (is niet zo bijzonder)
  • kinderen een zwemdiploma halen is (ook niet zo bijzonder, zeker als je bedenkt dat kinderen er wel drie halen)
  • iemand gaat samenwonen of een nieuwe baan krijgt (dan kun je wel aan de gang blijven).

Wanneer zijn kaartjes wel op hun plaats? Als een familielid in het ziekenhuis ligt. Dan is het erg belangrijk. Een eindexamendiploma verdient ook een kaartje. De verjaardagskaart is verder een klassieke traditie. Maar als u pakweg twintig neefjes/ nichtjes heeft, hoeft u echt niet al hun verjaardagen per post bij te houden. Om maar te zwijgen van kinderen van vrienden. Er zijn erbij van wie de ouders nooit iets sturen als uw eigen kinderen jarig zijn. Dat zijn dan precies degenen die u kunt overslaan. U stuurt alleen aan degenen die bij gelegenheid iets terugsturen en de rest schrapt u van de correspondentielijst. Zo zal er een zee van vrije tijd opdoemen, waarin u zich niet meer hoeft te ergeren aan familieleden en vrienden die in gebreke blijven.

Artikelen in Familie, Post, Verjaardag, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan