Spring naar inhoud


Te veel attente kaartjes

Beste Beatrijs,
Ik heb al jaren een heel goede en hechte vriendschap. Mijn vriendin doet ook altijd erg haar best om attent te zijn. Helaas een beetje te attent. Bij het minste of geringste probleempje dat ik met haar bespreek volgt al een kaartje om mij op te beuren. Dat heeft op mij juist een averechts effect: ik krijg zo veel troost dat ik met terugwerkende kracht het gevoel krijg alsof ik me heb aangesteld. Ik heb geprobeerd om de kaartjes te negeren, maar zij blijft ze sturen en ernaar vragen. Ik vind het ondankbaar om te zeggen dat ik ze niet op prijs stel. Hoe kan ik op een tactische manier ervoor zorgen dat mijn vriendin minder attent wordt?

Zo erg is het niet

Beste Zo erg is het niet,

Straal negeren werkt het beste. Geen enkel woord aan vuil maken. Bedank haar niet meer voor haar medelevende kaartjes. Kom er eenvoudig nooit op terug. Als uw vriendin vraagt of u haar blijk van troost wel ontvangen hebt, kunt u vaagjes zeggen: ‘O ja, wat schreef je ook alweer? ’t Is me even ontschoten.’ Bij een strikt ontmoedigingsbeleid zal de animo om kaartjes te versturen op den duur automatisch afnemen.

Artikelen in Post, Vrienden en kennissen.


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. charlotte bakker schrijft

    02.03.2012 Als je in de keuken de aardappelen aan het schillen bent en je snijdt je per ongeluk met een mes inde vingers en je hebt maar een klein sneetje, moet men daarvoor ook een kaartje sturen zo in de trant van ach arm meisje heb je je gesneden?

  2. Louise schrijft

    Je zou het misschien ook gewoon vriendelijk en eerlijk kunnen zeggen? Zo van: ik vind het erg aardig van je, maar het bezwaart me, en je helpt me eigenlijk vooral door gewoon te luisteren, dat stel ik enorm op prijs.Sommige HTML is toegestaan