Spring naar inhoud


Taxichauffeur tegen wil en dank

Beste Beatrijs,

Mijn vrouw en ik (dertigers) wonen sinds een paar jaar in een dorp, op enige afstand van de grote stad waar nog veel van onze vrienden wonen. Die beschikken niet allemaal over een auto en nemen dan voor een bezoek aan ons de trein naar de nabijgelegen provinciestad. Vanaf dat station rijdt er een streekbus naar ons dorp of een OV-taxi, maar bezoekers gaan er altijd vanuit dat ze door ons worden opgehaald en later weer gebracht. Dit is een kwartier met de auto. De vanzelfsprekendheid waarmee het sms’je ‘We arriveren om die en die tijd op het station’ ons reduceert tot taxiservice stoort mij erg. Vier van zulke taxiritjes is toch weer een uur autorijden. Ikzelf reis ook weleens met de trein naar de grote stad en verwacht daar zeker niet van het station te worden opgehaald door de vrienden die ik ga bezoeken, maar neem gewoon bus of tram. Zeur ik, als ik vind dat mijn vrienden die moeite ook wel kunnen nemen?

Plattelandschauffeur

Beste Plattelandschauffeur,

Help uw vrienden uit de droom van het paard-en-wagen-platteland.

Voor uw stadse vrienden staat het platteland gelijk aan ‘ver van de bewoonde wereld’: afgelegen contreien waar bewoners en bezoekers zich volslagen onthand weten zonder auto. In werkelijkheid valt uw huis prima te bereiken met het openbaar vervoer of, met iets meer geld maar wel zo snel, een treintaxi. Het vergt alleen een beetje meer planning dan in de stad, waar het openbaar vervoer frequenter rijdt.

Help uw vrienden uit de droom van het paard-en-wagen-platteland. Bij een volgende afspraak kondigt u vriendelijk aan dat het ophalen en wegbrengen u te veel tijd kost en u vraagt of ze hun eigen vervoer kunnen regelen. Op internet kunnen ze opzoeken hoe het zit met de aansluiting tussen trein en streekbus. Als de reistijd naar hun smaak te ver oploopt, kunnen ze een treintaxi bestellen. Een kwestie van een telefoontje, vlak voor ze vertrekken. Voor de terugreis idem dito. U kent ongetwijfeld de vertrektijden van de bus, zodat u ze bijtijds kunt waarschuwen. Of u kunt een treintaxi retour station voor hen bestellen.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan