Spring naar inhoud


Tafelschikking op huwelijksjubileum

Beste Beatrijs,

Over enige tijd vieren wij ons 40-jarig huwelijksfeest. Ik vind de tafelschikking lastig. Er zijn verschillende ronde tafels van acht personen. Kan ik onze drie bevriende echtparen, die behalve onze kinderen niemand kennen (elkaar ook niet) bij mij en mijn echtgenoot aan tafel zetten? Volgens mij is het niet zo aangenaam als je met iemand moet aanzitten die je niet kent. Ik wil natuurlijk dat iedereen zich op z’n gemak voelt.

Wie moet waar?

Beste Wie moet,

Alleen het bruidspaar zit naast elkaar aan tafel. Verder worden alle echtparen zoveel mogelijk uit elkaar aan verschillende tafels geplaatst. Bij een tafelschikking is het juist niet de bedoeling dat je naast je echtgenoot zit, want die spreek je al genoeg. Een tafelschikking moet zo zijn dat mensen samen worden gebracht die elkaar niet kennen of niet zo vaak zien, maar van wie je verwacht dat ze het leuk vinden om met elkaar te praten. Omdat ze gemeenschappelijke interesses hebben of andere raakvlakken. Verder is het aardig als de generaties door elkaar zitten. Dus niet alle ouderen bij elkaar en alle jongeren bij elkaar, ook niet alle dichtbije familieleden bij elkaar, maar elke tafel een mix van jong, oud, familie en vrienden. Mensen die een hekel aan elkaar hebben plaatst u natuurlijk ook aan verschillende tafels.

Het is een puzzel, waar u van tevoren even goed over moet nadenken, en dan komt u er wel uit. Een tafelschikking geldt niet voor het hele diner. Alleen voor het voorgerecht plus hoofdgerecht. Bij het nagerecht kunnen mensen met anderen van plaats wisselen. Ook kan er dan met stoelen worden gesleept om elders een conversatie aan te knopen.

Artikelen in Eten en drinken, Huwelijksjubileum, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.



Sommige HTML is toegestaan