Spring naar inhoud


Storende taalfouten

Beste Beatrijs,

Omdat ik in mijn beroep veel met taal bezig ben, vallen taalfouten op een website mij ook altijd op. Soms is zo’n site van vrienden of kennissen. Wat te doen? Als ik er niks over zeg, doe ik hun naar mijn gevoel tekort, want taalfouten op een site geven toch de indruk dat het niet zo’n professioneel bedrijf is. Of moet ik die fouten wél benoemen, waarmee ik de betweter uithang? Ik wil niemand kwetsen, maar vind het wel een kwestie.

Fouten verbeteren?

Beste Fouten verbeteren,

Als het om een website van vrienden of kennissen gaat, kunt u zeker iets zeggen over taal- of spelfouten. Dan zegt u: ‘Het viel me op dat er een paar taalfouten staan op je website. Het maakt mij verder niet uit, maar zoiets maakt geen professionele indruk. Ik wil er met plezier even naar kijken en je een lijstje correcties geven.’ Waarschijnlijk zijn ze blij met het aanbod.

Artikelen in Taalgebruik, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Mw. Smit schrijft

    Bij vrienden en kennissen werkt dat goed, in mijn ervaring. Het werkt helaas niet bij professionele sites. Het komt erg vaak voor dat ik fouten zie op sites van grote bedrijven. Ik heb nog nooit een reactie gekregen op mijn beleefde bericht. Heel jammer.

  2. Ed schrijft

    Ik heb meerdere malen kennissen en vreemden taalsuggesties aangeboden. Reacties nooit negatief (een van het niet nodig) en er zijn me zelfs al tweemaal producten van die sites aangeboden als tegenprestatie.Sommige HTML is toegestaan