Spring naar inhoud


Huis stinkt naar dieren

Beste Beatrijs,

Een goede vriendin is verhuisd naar de andere kant van het land. Zo woont nu landelijk met haar partner, hond en meerdere katten. Vorig jaar ging ik daar logeren. Haar persoonlijke verzorging en die van de dieren is goed. Die van haar huis minder. De woning stinkt naar dieren. Ook op het logeerbed vond ik kattenharen. Ik wou dat ik meteen had verteld hoe onplezierig ik dit vond. Ze dringt nu aan dat ik weer een weekendje kom logeren. In verband met de avondklok kan een bezoek nauwelijks zonder logeren. Ik zou dit best willen, maar niet in een vies huis. Hoe vertel ik dit zonder haar te kwetsen?

Huiverig om te logeren

Beste Huiverig om te logeren,

Als iemand veel huisdieren heeft, is het onvermijdelijk dat het huis naar dieren gaat ruiken (stinken). Sommige mensen kunnen daar beter tegen dan anderen. Als u zich mentaal instelt op de geur van dieren in haar huis, is het misschien overkomelijk? Het heeft in ieder geval weinig zin om u daarover te beklagen bij uw vriendin, want die huisdieren zitten daar nu eenmaal met hun bijkomende geuroverlast. Tegen kattenharen kunt u wel wat doen: inspecteer bij het betreden van de logeerkamer de staat van het bed (eventueel ook de stoel in de huiskamer waar u op gaat zitten) en vraag, als u ongerechtigheden aantreft, of u de stofzuiger even mag gebruiken. Als dit vooruitzicht u tegenstaat, kunt u beter afzien van logeren en pas een bezoek afspreken, wanneer de avondklok weer is opgeheven. Dan kunt u een dagje op en neer.

Artikelen in Corona, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , , .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Heni schrijft

  Wat ik deed als ik bij een bepaald gezin met een aantal katten bleef slapen was het raam open zetten, zodat er frisse lucht binnen bleef komen.
  Dat scheelt echt, u hebt dan nog wel last van die geur, maar het is beter te harden.
  Wat u verder kunt doen is zorgen dat de kattenbakken verschoond worden, of u dat nu zelf doet of dringend verzoekt.
  U kunt gerust melden dat u het benauwd krijgt van die geur, vooral kattenbakken geven een zeer scherpe en onaangename geur af en dat merkt niet iedereen met katten op den duur blijkbaar nog.

 2. Marie schrijft

  Het enige advies zou op dit moment moeten zijn: ga een keer samen videobellen, en spreek van de zomer af wanneer de bevolking is gevaccineerd en je elkaar in de open lucht kan zien.

  De avondklok is er juist om dit soort uitjes met langdurig contact te voorkomen en de verspreiding door het hele land te beperken. Die klok vind ik net als de rest van Nederland ontzettend vervelend, maar door dit soort fratsen duurt het alleen maar langer dat we met maatregelen zitten. Gewoon even wachten dus.

 3. Dewi schrijft

  ‘Het spijt me maar de geur van de beesten staan me zo tegen dus logeren wordt hem niet hoor.’ Je zegt dat het een goede vriendin betreft dus kun je dit gerust vertellen.

 4. Wil schrijft

  Het is helemaal niet onvermijdelijk dat een huis naar huisdieren ruikt of, zoals Beatrijs zegt, “stinkt”. Op tijd het huis poetsen en luchten en zorgen dat de dieren ook de nodige aandacht krijgen op hygiënisch gebied , voorkomt vieze geuren. Enkele voorbeelden van die hygiënische zorg zijn de hond regelmatig borstelen en wassen en de kattenbak vaker als 1 keer per week verschonen.
  Bij al mijn vrienden en familieleden die huisdieren hebben ( variërend van 1 parkiet tot meerdere honden en/of katten ) is er aan de geur van het huis helemaal niet te merken dat er dieren in het huis zijn.
  Naast de hygiëne factor is het ook nog eens zo dat gezonde dieren niet stinken. Dierenbezitters die een stinkend huis hebben poetsen niet goed genoeg of zorgen niet goed genoeg voor hun huisdieren.Sommige HTML is toegestaan