Spring naar inhoud


Spullen uitgeleend aan vriendin

Beste Beatrijs,

Ik heb al vijftien jaar een goede vriendin die ik ken sinds de middelbare school. Ze is heel erg belangrijk in mijn leven en ik in dat van haar. Er is een ding dat me dwarszit. De afgelopen jaren heeft ze heel wat cd’s, video’s, dvd’s boeken en kleren van mij geleend. Het meeste daarvan is ze kwijtgeraakt, is kapot gegaan, of in ieder geval niet meer in goede staat. Sowieso moet ik vaak bedelen om mijn spullen terug te krijgen, en als ze het niet kan vinden, dan is dat pech. Ik vind eigenlijk dat ze die dingen opnieuw voor mij moet kopen. Ze heeft alleen nooit geld. En ik heb een vast inkomen. Het gaat me niet zozeer om de dingen zelf maar om het principe. Ik vind het moeilijk om het met haar erover te hebben, omdat ik me dan hebberig voel. Toch wil ik nog steeds mijn spullen terug. Ik weet alleen niet hoe.

Leeggeschud door vriendin

Beste Leeggeschud,

Heel vervelend dat u uw spullen kwijt bent. Maar u schrijft het zelf al: uw vriendin heeft geen geld. U kunt wel doorgaan met tegen haar zeggen dat ze bij u in de schuld staat en aandringen dat ze die dingen opnieuw gaat kopen voor u, maar ze zal het niet doen, want ze heeft geen geld. Het heeft geen zin om op mogelijkheden te zinnen om de geleende dingen terug te krijgen, want u krijgt ze niet meer terug en uw vriendin is niet van plan te betalen.

Vergeet het dus maar en blijf er niet over doormalen. Schrijf het af als niet-terugvorderbare verliesposten. Koop zelf de cd’s, boeken, kleren opnieuw, voor zover u er nog behoefte aan hebt, en leen haar eenvoudig nooit meer iets uit. Mocht ze vragen ‘waarom niet?’ dan volstaat een verwijzing naar het vele dat u nog terug zou moeten krijgen.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan