Spring naar inhoud


Ruzie over een fiets

Beste Beatrijs,

Ik heb een nieuwe fiets gekocht en wilde de oude op Marktplaats zetten. Mijn schoonmoeder die bij ons langs was wilde de fiets wel hebben en vroeg of ik hem bij haar thuis kon langsbrengen. Later zag ik dat de fiets mankementen had: de rem deed het slecht, het zadel was stuk, er zat een slag in het voorwiel en een trapper was stuk. Ik heb de fiets voor een gering bedrag aan een opkoper verkocht en een appje gestuurd naar mijn schoonmoeder, waar ik verder niets op hoorde. Een dag later belde ze boos mijn vrouw op dat het belachelijk was dat ik me niet aan de afspraak hield. Ook schreeuwde ze dat ik een slecht karakter had en onbetrouwbaar was. Hoe moet ik hiermee omgaan?

Onbetrouwbare schoonzoon

Beste Onbetrouwbare schoonzoon,

Zeg tegen uw schoonmoeder dat u haar met alle plezier de fiets gratis en voor niks had gegeven, maar dat u het niet aandurfde om haar een fietswrak ter hand te stellen uit angst dat ze ermee zou vallen en in het ziekenhuis zou belanden. Die verantwoordelijkheid wilde u niet op u nemen. Het is ongepast om mensen kapotte spullen te geven. Uw vrouw had haar overigens ook meteen kunnen vertellen dat het een waardeloze fiets was, toen zij door haar moeder gebeld werd. Die hele ruzie was overbodig.

Artikelen in Schoonfamilie.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Heni schrijft

  Als het gewoon besproken was voordat de fiets door een opkoper gekocht werd, dan was er niets aan de hand geweest. De staat waarin de fiets verkeerde was blijkbaar niet bekend bij schoonmama en dan komt het heel bot over als je een belofte gewoon verbreekt. Koop eventueel een goed vervangend exemplaar voor haar met een duidelijke uitleg erbij.

 2. Emma schrijft

  U had haar misschien beter even kunnen bellen toen u merkte dat u een wrak in de schuur had staan. “Ik zie nu pas dat er een heleboel aan schort, hij is zo niet veilig en het wordt duur om te repareren. Dat ga ik niet meer doen. Wil je hem nog steeds hebben? Want anders gaat hij naar het oud ijzer”. Als uw schoonmoeder het type is dat u voor iets kleins voor van alles gaat uitmaken (belachelijk natuurlijk) is een app-je nadat de fiets al weg is misschien ook niet de juiste manier.

 3. Floria schrijft

  Wat een raar verhaal. Als een fiets vrij lange tijd niet gebruikt is, kan ik me voorstellen dat de eigenaar, zodra hij weer eens omkijkt naar de fiets, tot de ontdekking komt dat de banden zacht zijn en het rubber uitgedroogd is. Dat hij zich niet meer kan herinneren dat de rem het niet goed meer deed, kan ik me ook nog wel voorstellen. Maar een kapot zadel, een stukke trapper en een slag in het voorwiel?
  Op het moment dat hij toegezegd had de fiets naar zijn schoonmoeder te brengen, was de fiets al van haar en had hij de hele ruzie kunnen voorkomen door met haar te overleggen alvorens de fiets aan een opkoper te verkopen i.p.v. haar achteraf voor een voldongen feit te stellen. Het minste wat hij kan doen, is het geringe bedrag aan haar geven of er iets lekkers voor haar van kopen.Sommige HTML is toegestaan