Spring naar inhoud


Pakjes voor de buren aannemen

Beste Beatrijs,

Als thuiswerker krijg ik vaak de postbode aan de deur met de vraag of ik een pakje wil aannemen voor buren die niet thuis zijn. Niet alleen voor mijn directe buren, maar ook voor allerlei anderen die in de straat wonen. Iedereen is hier nogal uithuizig. De postbode belt meestal net als mijn zoontje een middagslaapje doet. ’s Avonds bellen de buren aan om hun postpakketten op te halen. Mijn man komt pas laat thuis. Als ik bezig ben mijn kind naar bed te brengen en de deur niet open doe, bellen ze later op de avond nog een keer aan. Zoontje is geen makkelijke slaper en wordt wakker van de deurbel. Het lijkt wel of ik steeds vaker postpakketten moet aannemen, bijna dagelijks gaat de bel. Hoe kom ik hier op een elegante manier van af?

Ongewild distributiecentrum

Beste Ongewild distributiecentrum,

Een van de nadelen van het thuis werken is dat je regelmatig gestoord wordt door colporteurs, collectanten en de postbode die iets wil afleveren dat niet door de brievenbus van de buren gaat. De meeste thuiswerkers nemen de pakketten braaf aan (op voorwaarde dat de bezorger een briefje bij de buren in de bus doet – anders kan de in-ontvangstnemer op zijn beurt de buren weer achterna lopen), omdat het, nu ja, ook weer niet zó veel moeite is. Maar u hebt een kind dat toevallig een slechte slaper is en de deurbel werkt ontregelend. Houd er dan mee op en neem de pakjes niet meer aan. Zeg tegen de bezorgers dat u helaas geen pakketpost voor buren kunt accepteren. Uitleg is niet nodig, u hoeft zichzelf niet tegen de postbode te rechtvaardigen. Of u doet gewoon niet open – dat kan ook. De bezorger gaat dan op zoek naar een andere afleveradres of neemt de pakjes weer meer terug. Vaak fungeert de buurtsupermarkt als inzamel- en ophaalpunt voor pakketten.

Artikelen in Buren, Post.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marie schrijft

    Het kan nog simpeler: zet ’s middags de bel uit! Uw kind wordt niet wakker, en de postbode verdwijnt vanzelf weer.

  2. Maria Helena schrijft

    Jammer, een goed contact met buren kan van meerwaarde zijn. Misschien wil iemand ook wel eens een boodschapje voor jou meenemen (als ze toch uithuizig zijn).

  3. C. schrijft

    Iedereen is tegenwoordig online aan het shoppen maar houdt er geen rekening mee dat dit ook afgeleverd moet worden. Bel uitzetten is een oplossing maar gewoon weigeren het pakje aan te nemen lijkt me beter. vaak zijn het dezelfde.



Sommige HTML is toegestaan