Spring naar inhoud


Overspelige schoonvader

Beste Beatrijs,

Mijn schoonvader houdt er een andere vrouw op na. Dat is algemeen bekend in de familie van mijn man en wordt gedoogd. Nu ik zelf een gezin heb, vind ik het heel moeilijk om met deze situatie om te gaan. Mijn waarden als trouw, vertrouwen en oprechtheid komen steeds in het gedrang. Ik kan niet zonder afschuw naar mijn schoonvader kijken. Nu gaan we deze zomer een week (!) met de hele familie in een vakantiehuisje om te vieren dat mijn schoonouders 45 jaar getrouwd zijn. Voor mij is dit echt een toneelstuk, waar ik enorm veel moeite mee heb. Hoe kan ik mijn punt maken zonder een familieruzie te creëren?

Hypocriete schoonfamilie

Beste Hypocriete schoonfamilie,

Ik raad u aan om u er niet mee te bemoeien en ver weg te blijven van dit wespennest. Het huwelijk van uw schoonouders is domweg uw zaak niet. Ze kunnen zelf beslissen in wat voor vorm ze het gieten en als uw schoonmoeder het accepteert dat haar man er een vriendin op nahoudt, zal ze daar wel haar redenen voor hebben. Als ze er niet tegen bestand was, zou ze haar echtgenoot aan de dijk kunnen zetten, maar kennelijk wil ze dat niet.

U hoeft uw schoonvader niet een warm hart toe te dragen. U kunt beleefd blijven en enige afstandelijkheid betrachten. Uw eigen waarden hoeven helemaal niet te lijden onder het gedrag van uw schoonvader. Die kunt u recht overeind houden. Tegen uw man kunt u privé zo veel kritiek op uw schoonvader spuien als u wil. Maar het gaat te ver om uw schoonvader ter verantwoording te roepen en een familieconflict te forceren of andere familieleden aan te vuren om maatregelen te treffen. Dat is niet de taak van een schoondochter. Als uw schoonfamilie zo graag de schone schijn van een gelukkige familie wil ophouden, moeten ze dat maar doen. Deze familie is niet de eerste in de geschiedenis van de mensheid die het op die manier aanpakt.

Artikelen in Schoonfamilie, Vreemdgaan.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan