Spring naar inhoud


Onaangename schoonzuster

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik gaan binnenkort trouwen. In de aanloop ernaartoe krijg ik een steeds grotere hekel aan mijn schoonzus (de vrouw van de broer van mijn aanstaande). Ze is een vrouw met een scherpe tong die altijd het laatste woord wil hebben en haar mening zeer stellig verkondigt. Ze is nadrukkelijk aanwezig en bepaalt de sfeer. Bij ons verlovingsfeest maakte ze racistische opmerkingen tegen mij en mijn moeder over de Surinaamse afkomst van mijn vader. Ook liet ze doorschemeren dat mijn moeder ‘minder’ is omdat ze een gescheiden vrouw is.

Ik begrijp dat we niet aan haar aanwezigheid op ons huwelijk ontkomen. Ik voel er veel voor haar van de gastenlijst voor mijn vrijgezellenfeest te schrappen. Maar de vriendin die mijn vrijgezellenfeest organiseert vroeg maanden geleden al een lijstje van mij voor de aanwezigen. Ik heb destijds ook mijn aanstaande schoonzus opgegeven, want dat leek me gepast. Hoe kan ik nu nog met goed fatsoen onder haar aanwezigheid uitkomen?

Zonder schoonzus

Beste Zonder schoonzus,

Als uw schoonzus al uitgenodigd is, kunt u de uitnodiging moeilijk ongedaan maken. Wél kunt u tegen haar zeggen dat ze zich niet verplicht hoeft te voelen. U waarschuwt haar dat ze de rest van het gezelschap niet kent en u zegt dat u het haar absoluut niet kwalijk zult nemen als ze geen zin heeft om naar een feestavondje te komen waar ze zelf voor moet betalen. Dat is hoe dan ook een heikel aspect van vrijgezellenfeestjes: de betaalverplichting van de gasten. Meestal zijn alleen degenen die bruid of bruidegom heel nabij staan daartoe bereid. Maak duidelijk dat het laatste wat u wil is om haar op kosten te jagen. Er is een gerede kans dat ze blij is dat ze door u wordt ontslagen van de verplichting om mee te doen aan uw vrijgezellenfeest.

Artikelen in Bruiloft, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan