Spring naar inhoud


Naar de bruiloft of niet?

Beste Beatrijs,

Van een studievriend die ik (man, dertiger) ondanks mijn pogingen tot contact al in geen vijf jaar meer gesproken heb, kreeg ik onlangs een sms waarin hij mijn adres vroeg, omdat hij over een paar weken gaat trouwen. Ik stuurde hem een kort berichtje terug. Een week later lag de trouwkaart op de deurmat met daarin een uitnodiging om de kerkdienst en aansluitende receptie bij te wonen. Zijn vriendin, en dus aanstaande vrouw, heb ik nog nooit gezien. Word ik nu geacht naar deze beide gelegenheden toe te gaan, of kan ik volstaan met een van de twee? Kan ik ook helemaal wegblijven of slechts een kaartje sturen als blijk van medeleven? Wat wordt er van mij verwacht?

Wel of niet naar de trouwerij?

Beste Wel of niet naar de trouwerij,

Het hangt ervan af wat u zelf wil. Als u de vriendschap weer wil opvatten, dan gaat u naar het huwelijk, hetzij de plechtigheid, hetzij de receptie, hetzij naar de hele mikmak. Als u beledigd bent omdat hij nooit reageerde op uw initiatieven, dan laat u helemaal niets horen (maar waarom stuurde u dan wel uw adres toen hij daarnaar vroeg?) Als u de zaken open wil houden, dan stuurt u een felicitatiekaartje, al dan niet met cadeau. Maar waarom belt u uw vriend niet gewoon op met de vraag waarom hij nooit reageerde op uw contactpogingen en u nu ineens wel uitnodigt? Een beetje rechtstreekse communicatie in dit soort gevallen kan nooit kwaad. Wie weet hoeveel misverstanden er al pratende uit de weg kunnen worden geruimd.

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan