Spring naar inhoud


Mag ik een cadeau veranderen?

Beste Beatrijs,

Ik doe vrijwilligerswerk met vluchtelingen en één van hen, een heel aardige Somalische, gaf mij een jurk cadeau. Het is een enorm gewaad dat ik nooit aan zou trekken. Ik zie er wel een leuk bloesje in, maar dan moet de helft eraf én ik zou de hals willen veranderen. Kortom, van de oorspronkelijke jurk is dan niet veel meer over. Ik zit nu in een dilemma: kan ik een cadeau compleet veranderen? Als ik de jurk vermaak, blijft-ie tenminste niet ongedragen in de kast hangen en ik kan erop letten dat ik het bloesje nooit draag in haar bijzijn, maar ik heb daar toch een slecht gevoel over. Wat vindt u?

Verkeerde jurk

Beste Verkeerde jurk,

Met cadeaus mag u altijd doen wat u wil. Ook met een cadeau dat u gekregen hebt van een Somalische vluchtelinge. Vermaak de jurk gewoon tot een bloesje dat naar uw smaak is. U kunt het bloesje dragen wanneer u wil, ook in haar bijzijn. Als de vrouw aan u vraagt of dat bloesje eerder die jurk was, zegt u dat u er inderdaad iets anders van hebt gemaakt, omdat de jurk in de oorspronkelijke vorm niet bij u paste. Het bloesje wel, u bent er blij mee en u bedankt haar alsnog.

Artikelen in Cadeaus.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Lilith schrijft

    Ik zou het eventueel van tevoren aan haar aangeven. Misschien is dat gek, maar dan weet ze het alvast. Je kunt zeggen; ‘Oh trouwens, die mooie jurk, ik zou er zo graag een korter blousje van maken, dat vind je toch niet erg?’
    Dan kan zij zeggen; ‘Oh nee, maar het is een (etc.etc.etc.) gewaad wat heel erg symbolisch/belangrijk is en niet kapot mag!’ of ‘Ja, natuurlijk mag dat, ik ben heel erg benieuwd hoe het je zal staan.’
    Ik bedoel..als je een goede band met haar hebt, dan kun je dat gewoon luchtig aangeven, denk ik. Anders staat ze ook zo verbaasd te kijken als je er ineens een heleboel stof hebt afgehaald. Ze zal er vast geen probleem mee hebben, en het alleen éxtra waarderen dat je het haar even medegedeeld hebt, denk ik.Sommige HTML is toegestaan