Spring naar inhoud


Om een boodschap gestuurd

Beste Beatrijs,

Als mijn vriendin jarig is, nodigt zij mij uit op een bepaalde datum om een kopje koffie bij haar te komen drinken om het te vieren en noemt ze in dezelfde adem wat ze graag van mij zou willen krijgen als cadeau (altijd iets duurs). Ik vind dit vervelend. Zij weet dat ik niet krap bij kas zit, dus dat argument kan ik niet naar voren brengen. Wat kan ik doen?

Mijn hebberige vriendin

Beste Mijn hebberige vriendin,

Een telefonische uitnodiging gepaard laten gaan met de vraag om een specifiek cadeau is inderdaad een inhalige en dwingende manier van doen. Maar u hoeft de opdracht van uw vriendin niet braaf uit te voeren. Haar wens is niet meer dan een suggestie die u naast u neer kunt leggen. U kunt ervoor kiezen om een ander cadeautje te kopen: iets wat u zelf verzonnen hebt en wat minder duur is. U kunt zich ook onttrekken aan de hele verjaardag en de uitnodiging vriendelijk afslaan. Een derde mogelijkheid is om eerlijk tegen uw vriendin te zeggen dat u het niet leuk vindt om een opdracht te krijgen om een bepaalde boodschap voor haar te doen, omdat ze uw vrijheid daarmee beknot. Misschien ziet ze dan haar dwaalweg in.

Artikelen in Cadeaus, Vrienden en kennissen.


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marjan schrijft

    Ik moest vroeger al vaak aan mijn kinderen uitleggen dat een verlanglijstje geen bestellijst is. Het lijkt er op dat uw vriendin dit nog steeds niet begrepen heeft.

  2. Wil schrijft

    Op het moment dat vrienden of familie verjaardagscadeaus gaan bestellen is het tijd om ze vriendelijk maar beslist te vertellen dat je geen gratis postorderbedrijf bent en als ze het alleen om (dure) cadeaus te doen is, je er voor kiest om voor de eer te bedanken.
    Als dat voor de vriendin reden is om de vriendschap te verbreken, dan weet je meteen hoeveel waarde vriendschap eigenlijk had.Sommige HTML is toegestaan