Spring naar inhoud


Krijgt de voorzitter een cadeau?

Beste Beatrijs,

Komend weekend wordt de zoon van mijn partner geïnstalleerd als praeses van een studentenvereniging. Wat is een gepast cadeau voor deze gelegenheid? Zijn er bepaalde gebruiken waar we rekening mee moeten houden?

Cadeautje?

Beste Cadeautje,

Er is mij niets bekend van het gebruik om iemand die ergens voorzitter van wordt een cadeau te geven. Of iemand nu voorzitter wordt van de postduivenvereniging of van de ministerraad of van een studentenvereniging, het is in alle gevallen leuk voor die persoon dat hij/zij een positie met een bepaalde status heeft verworven (felicitaties op z’n plaats), maar geen reden om cadeaus te overhandigen.

Artikelen in Cadeaus.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Floris schrijft

    De installatie van het bestuur gebeurd bij gelegenheid van een cobo: constitutie borrel. Daar zijn er rond deze tijd héél veel van. Nu zullen de gebruiken wellicht per stad verschillen maar in Leiden is het gebruikelijk dat er een kleinigheidje gegeven wordt en dat er bij het aanbieden van dat cadeautje een (liefst zo lang mogelijk, studentikoos) verhaal volgt. De voorzitter dient dan te recipiëren door minstens zo lang te praten als de aanbieder van het cadeau. Het is dus een beetje een wedstrijd zo lang mogelijk een flauwekul verhaal op te houden. Dat hoeft u uiteraard niet te doen, u bent tenslotte geen student, maar dan weet u een beetje hoe het er aan toe gaat.
    Een aardigheidje meebrengen is wel gebruikelijk.Sommige HTML is toegestaan