Spring naar inhoud


Cadeau geweigerd

© Sjoerd van der Zee

Beste Beatrijs,

Ik ging op verjaarsvisite met een leuke vaas als cadeau. Ik had hem met zorg uitgekozen en was benieuwd naar de reactie. Die kwam toen we allemaal gezellig aan de thee zaten. De vriendin vroeg of ik de vaas mee terug wilde nemen, want de kleur paste niet in hun interieur. Ze hebben een heel groot huis met veel kamers, dus ik had gedacht: een plekje is er altijd wel. Maar goed, dat is niet aan mij om te bepalen. Toch kreeg ik een nare kriebel in mijn maag. Ik heb de vaas mee terug genomen, maar had geen zin meer om een ander cadeau te kopen.

Schiet ik tekort?

Beste Schiet ik,

De jarige heeft uiting gegeven aan haar spontane gevoel, toen zij uw cadeautje uitpakte. Haar gevoel kwam neer op: ‘Deze rotzooi kan ik niet gebruiken, houd het bij je!’ Een grove en nodeloos grievende reactie op iets wat bedoeld is als aardige geste. Het incident is krenkend genoeg om deze persoon van uw leven geen cadeau meer te willen geven. Ontvangers mogen met cadeaus doen wat ze willen: op zolder zetten, aan de buurvrouw of het grofvuil meegeven, te gelde maken op marktplaats, met een hamer in gruzelementen slaan, maar nooit ofte nimmer geeft men het terug aan de gever.

Artikelen in Cadeaus, Verjaardag, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Felice schrijft

    Ik snap wat Beatrijs zegt, echter vind ik bloemen echt een verschikking en ik drink geen alcohol. Jaren heb ik bloemen en wijn aangenomen onder het mom ‘een gegeven paard kijk je niet in de bek’. Het gevolg is dat je het jaren blijft krijgen van dezelfde mensen. Sinds een tijdje geef ik het aan onder een geintje (uiteraard niet op het moment van het krijgen van bloemen, maar tussendoor): “Ik hou niet van bloemen, wel van chocola”. Reacties zijn wisselend, maar ik vind ook dat ik eerlijk moet zijn en niet met een vriendelijk gezicht moet blijven bedanken voor iets wat ik niet leuk vind.

  2. Yolanda schrijft

    Het is al helemaal onbeleefd om in bijzijn van alle gasten (tijdens de thee) het cadeau terug te geven. Blijkbaar is het huis groter dan de beschaving. Misschien had je kunnen vragen of een van de andere gasten het cadeau wel wilde hebben. Natuurlijk koop je geen vervangend cadeau. Ik zou zelfs de vriendschap heroverwegen.Sommige HTML is toegestaan