Spring naar inhoud


Liefde op het werk

Beste Beatrijs,

Sinds kort werkt er bij mij op kantoor een leuke dame. We kunnen goed met elkaar opschieten, praten vaak en delen onze rookpauzes. Ik ben erg verlegen en daarom spreek ik niet zo veel met dames, maar ik ben wel erg geïnteresseerd in een relatie met iemand. Ik weet dat relaties op de werkvloer not-done zijn, omdat het tot complicaties kan leiden. Aan de andere kant heeft deze vrouw een tijdelijk arbeidscontract en zal zij aan het einde van het jaar weer iets anders gaan doen. Kan ik het erop wagen een relatie op te bouwen met haar of moet ik me tevreden stellen met de huidige situatie (goede collega’s) en het idee compleet uit mijn hoofd zetten?

Liefde op de werkvloer

Beste Liefde op de werkvloer,

Het werk is een broedplaats voor romantiek.

Tegen relaties tussen collega’s bestaan allerlei bezwaren. Dat neemt niet weg dat ze overal aan de orde van de dag zijn. Niet alleen van het overspelige soort, maar ook gewone relaties tussen vrijgezellen. Waar moeten singles die niet dol zijn op het uitgaanscircuit anders potentiële geliefden tegenkomen? Het werk is een broedplaats voor romantiek. In uw geval lijkt er weinig reden tot terughoudendheid. De vrouw met wie u het goed kunt vinden is een tijdelijke werkkracht. Over een paar maanden vertrekt ze weer. Niets staat u in de weg om eens een balletje bij haar op te gooien en haar te vragen voor een avondje uit (een pizzaatje, een bioscoopje of iets anders niet-bedreigends). Begin er niet meteen over dat u zo graag een relatie wilt, maar beperk u tot een avondje uit. Als het wederzijds bevalt, kunt u daarmee doorgaan. Wie weet wat er op termijn nog voor moois opbloeit.

Artikelen in Collega's, Liefde en relaties.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. jos schrijft

    De situatie is juist ideaal om een poging te wagen. gaat ze erop in, dan is er op korte termijn geen probleem op de werkvloer meer omdat ze toch weggaat. hapt ze niet toe, dan is dat ook niet zo erg omdat ze toch binnen korte termijn vertrekt.Sommige HTML is toegestaan