Spring naar inhoud


Klagen over echtgenoten

Beste Beatrijs,

Ik heb een vriendin en een buurvrouw, die zich af en toe flink uitlaten over hun echtgenoot dan wel vriend. Zij hebben geen goed woord over voor hun man. De vriendin doet alles alleen, ze zit alle weekenden alleen thuis en de buurvrouw heeft een grote egoïst als vriend die van alles verkeerd doet. Ik luister en laat mij verleiden tot goede raad. De volgende keer kom ik er bij navraag achter dat zij samen en weekendje weg zijn of ik hoor haar in de tuin over de telefoon snoezepoezerig tegen hem praten. Ik voel me dan gebruikt. Wat kan ik de volgende keer het beste doen of zeggen?

Klaagmuur

Beste Klaagmuur,

Uw vriendin en uw buurvrouw gebruiken u om af en toe stoom af te blazen voor ergernissen. Zij willen helemaal niet van hun man af! En ze willen ook geen serieuze maatregelen treffen. Ze willen gewoon af en toe een beetje tegen iemand anders aan klagen. Zelfs in de beste huwelijken komen wrijvingen en ergernissen voor, waar een mens wel eens zijn hart over wil luchten. Van u wordt niet gevraagd of u de problemen wil oplossen, uw vriendinnen willen ook geen goede raad. Ze willen alleen dat u luistert en een beetje meedeint. U kunt er ook gerust grapjes over maken: zeggen dat ze toch maar mooi weekenduitstapjes maken met hun egoïst. Vat hun ergernissen luchtiger op en gooi er wat humor tegenaan! Daar hebben uw vriendinnen meer aan dan aan uw overmatige bevestiging.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Nick schrijft

    Wat ook kan helpen is in het extreme meegaan in hun geklaag en het zelfs overtreffen. Dat je die partners van hen echte lapzwansen en nietsnutten vindt en dat jij het wel geweten had als je samen me ze zou zijn. Er bestaat dan een kans dat ze omdraaien en hun man gaan verdedigen, wat een komisch tafereel kan opleveren. Het is wel riskant, vooral als ze doorhebben dat je ze niet serieus neemt.Sommige HTML is toegestaan