Spring naar inhoud


Kinderen willen alcohol

Beste Beatrijs,

Bij ons in de buurtsuper zit ook een kleine slijterij. Laatst zat ik op een bankje voor de supermarkt even in het zonnetje, toen twee jongens van een jaar of dertien de mevrouw naast mij aanspraken en vroegen of zij voor hen drie bessenshooters (dat is dus bessenjenever) wilde kopen. De vrouw begon een beetje te lachen, vroeg naar hun leeftijd, de jongens antwoordden dat ze 17 waren (echt niet!) en zei toen ‘Oké’. De vrouw nam het geld aan en kwam even later met het gevraagde terug. Ik heb me zitten verbijten om deze naar mijn mening stomme actie van deze vrouw, maar hield mezelf voor dat ik me nergens mee moest bemoeien. Toch zit dit me niet lekker. Had ik iets moeten doen?

Alcoholische dienstverlening

Beste Alcoholische dienstverlening,

Deze dame heeft zich op een wel heel onnozele manier voor het karretje van die jongens laten spannen. Het feit dat die jongens haar verzochten om alcohol voor hen te kopen liet al zien dat zij dat niet zelf konden doen. Ze konden zich niet legitimeren aan de kassa en zijn dus te jong. Deze observatie had u zeker naar voren kunnen brengen. De dame in kwestie nam op verzoek de rol van dealer aan en maakte zich aldus schuldig aan alcohol schenken aan minderjarigen. Zij overtrad de wet om geen andere reden dan dat ze geen ‘nee’ durfde te zeggen tegen een paar brutale jochies. Natuurlijk had u daar wat van moeten zeggen!

Artikelen in Winkels.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan