Spring naar inhoud


Kind vernoemen naar vriendin

Beste Beatrijs,

Over twee maanden verwachten wij ons derde kindje. Wij overwegen haar de naam van een goede vriendin te geven die in moeilijke tijden veel voor ons heeft betekend. Eerst dachten wij erover de naam van onze vriendin als tweede naam te geven, maar al zoekende naar geschikte roepnamen, zijn we de hare steeds mooier gaan vinden als eerste naam.

Moeten wij onze vriendin op de hoogte brengen van ons voornemen de baby naar haar te vernoemen? Ik hoop dat ze het een groot compliment zal vinden maar je weet maar nooit…

Aankondigen of niet?

Beste Aankondigen of,

De keuze van een naam is een beslissing van de ouders alleen. Vertel het niet aan anderen, dus ook niet aan uw vriendin, wier naam u aan uw dochter wil geven. U hoeft zich geen zorgen te maken: vernoemen is een compliment, het kan niet worden opgevat als een belediging. Ze zal echt niet tegen u zeggen: ‘Jakkes, kun je niks beters verzinnen?’ Het enige effect van uw aankondiging zal zijn dat u vanaf dat ogenblik vast zit aan die naam. U kunt niet meer iets anders besluiten, want dan zou u uw vriendin blij hebben gemaakt met een dode mus. Ook al bent u nu vastbesloten, gun uzelf de geestelijke ruimte om alsnog van gedachten te veranderen. Het is altijd beter om te wachten tot na de geboorte met de naam van de baby aan wie dan ook te vertellen. De vreugde van uw vriendin zal des te groter zijn. Een reële vernoeming is een mooier compliment dan alleen het voornemen van vernoeming.

Artikelen in Vrienden en kennissen, Zwangerschap en baby's.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan