Spring naar inhoud


Een derde vernoeming

Beste Beatrijs,

Twee maanden geleden is ons derde kindje geboren, een meisje. Onze oudste dochter is vernoemd naar de moeder van mijn vrouw. Onze tweede, een zoon, is vernoemd naar mijn vader. Voor ons derde kindje hebben we zelf een prachtige naam bedacht. Mijn ouders zijn diep gekwetst dat ons dochtertje niet naar mijn moeder is vernoemd. Bij het kortstondige kraambezoek heerste er een ware grafstemming en nadien hebben zij amper van zich laten horen. Ze hebben de naam van hun kleindochter nog niet een keer uitgesproken. Hoe moeten we hier nu mee omgaan? We zijn toch vrij in het kiezen van de namen? Of mag je pas bij het vijfde kind zelf een naam verzinnen?

Kind vernoemen

Beste Kind vernoemen,

Vanzelfsprekend bent u vrij in het kiezen van een naam voor uw kind! U had uw eerste twee kinderen ook niet hoeven te vernoemen naar hun grootouders, als u liever een andere naam had gewild. U hebt zowel uw zoon als uw dochter wel degelijk vernoemd, dus de grootouders zijn royaal bediend en hebben niets te klagen. Dat uw ouders gekwetst zijn, nu u uw derde kind een zelfgekozen naam hebt gegeven, slaat nergens op. Haal uw schouders erover op. Het kind heeft een mooie naam gekregen en die naam kan niet kapot. Uw ouders zullen er op den duur wel aan gewend raken.

Artikelen in Aanspreken en begroeten, Grootouders en kleinkinderen, Ouders en volwassen kinderen.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Henri Bik schrijft

    Als bekend is dat grootouders er prijs op stellen om vernoemd te worden kun je dat naar mijn smaak met de tweede en derde naam doen, terwijl je de eerste naam zelf kiest en tot roepnaam maakt.Sommige HTML is toegestaan