Spring naar inhoud


Kerstcadeau voor kapster

Beste Beatrijs,

Ik ben een single man van 66 jaar. Afgelopen jaar heb ik maandelijks een bezoek gebracht aan de buurtkapper. Daar word ik elke keer geknipt door dezelfde kapster. Ze is een jong meisje van een jaar of 22 dat nog thuis woont. Ik zou haar met kerst graag iets geven, bijvoorbeeld een kerstkaart met daarin een bankbiljet of een cadeaubon. Mensen in mijn omgeving vinden dat ik dat niet moet doen: het zou verkeerd opgevat kunnen worden. Wat vindt u?

Dankbare klant

Beste Dankbare klant,

Ik denk dat u het beter niet kunt doen. Ik begrijp dat u uw kapster aardig vindt en haar graag een extraatje gunt, maar cadeaus geven past niet binnen een zakelijke relatie. U zou haar met uw cadeaubon of bankbiljet in verlegenheid brengen. Ze zou kunnen denken dat u iets met haar wil. Formeel mogen mensen die in de dienstverlenende of commerciële sector werken niet eens cadeaus van klanten aannemen. Wat u wel kunt doen is een fooi geven van ongeveer vijf euro bovenop het normale tarief voor uw knipbeurt, vergezeld van de mondelinge beste kerstwensen. Fooien mogen wel geaccepteerd worden, cadeaus gaan te ver.

Artikelen in Cadeaus, Feestdagen, Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan