Spring naar inhoud


Ik vind zes euro te veel

Beste Beatrijs,

Ik (man) ga al jaren een keer per week zwemmen met vier andere leeftijdgenoten (zestigplussers) voor de algemene conditie. Tussen de groepsleden bestaat een zekere band, maar buiten de wekelijkse training zien we elkaar niet. Als iemand van het groepje ziek is informeren we wel altijd of er iets bijzonders aan de hand is of sturen een appje. Onlangs deelde een groepslid per app mee zes weken niet te komen, omdat haar been in het gips moest. Daarop stelde een ander voor om een bloemetje namens de hele groep te sturen en allemaal zes euro bij te dragen. Ik voel me voor het blok gezet om geld bij te dragen. Ben ik nu een krent, als ik aangeef dat ik een kaart sturen eigenlijk wel voldoende vind?

Een overdreven bloemetje

Beste Een overdreven bloemetje,

Als u meedeelt dat u zes euro voor een bloemetje namens de hele groep overdreven vindt en dat u een kaartje wel genoeg steun vindt, zal men u ongetwijfeld krenterig vinden. Het is waar dat bij dit soort initiatieven mensen zich gedwongen voelen om mee te doen, terwijl het soms niet hun eigen keus zou zijn. Dat kunt u vervelend vinden, aan de andere kant zit uw medegroepslid een paar weken in het gips en is zes euro geen enorm bedrag voor een aardig gebaar. Ik raad u aan om nee te zeggen, als u financieel werkelijk zo krap zit dat u dit bedrag niet kunt missen, en anders gewoon maar mee te dokken. Ik kan u geruststellen: zodra u die zes euro hebt betaald, zal het bedrag uit uw geheugen verdwijnen zonder verdere krassen achter te laten.

Artikelen in Cadeaus, Scholen en verenigingen, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Jo schrijft

    U bent toch wel een onvervalste krent. Het komt toch verder nooit voor? Als er iedere week een zieke is, kan ik me voorstellen dat u het misschien duur vindt.

  2. Stella schrijft

    Ik vind € 24 ook wel veel voor een gewone maar wel mooie bos bloemen en € 6 een verrassend bedrag. Waarom niet het ronde € 5? Het is immers gewoon een vriendelijke attentie, niet iets groots als een speciaal gemaakte grafkrans. Wonen ze in een dure omgeving? Ik zie namelijk mooie boeketten voor een tientje tot € 15! Dat is dan wel pech en als het budget dwars ligt, is er wel een punt om een stapje terug te doen. Een gezamenlijke beterschapskaart was immers ook goed geweest voor een club/sport/hobby-kennis.
    Ik heb in een arme periode een keer niets gezegd toen er onverwachts besloten bleek om gezamenlijk ergens te gaan eten, maar toen er ter plekke een vrijwillige bijdrage gevraagd werd om iemand iets aan te bieden, heb ik gezegd dat het niet kon, omdat deze eetdeelname al een voelbare budgetoverschrijding was.
    Jo, je weet helemaal niet wat dit groepje incl. de afwezige verder nog mee gaat maken en hoe ieders financiële situatie is & worden zal. Ik weet niet, maar ik verkeer in de veronderstelling dat in de achterliggende covid-19-jaren nogal wat mensen in financiële problemen gekomen zijn. Meet anderen niet af aan je eigen welstand.Sommige HTML is toegestaan