Spring naar inhoud


Ik heb alles al!

Beste Beatrijs,

De laatste jaren vier ik mijn verjaardag op een vrijblijvende manier. Ik stuur kort voor mijn verjaardag een mailtje rond waarin ik mensen ’s avonds uitnodig voor koffie en een glaasje. Bij de uitnodiging zet ik ook steevast: ‘Je hoeft niets mee te brengen want ik heb alles al’. Toch zijn er altijd mensen die (goed bedoeld) komen met een bierpakket, bolchrysant of fles drank. Als ik zelf naar een verjaardag ga waar mensen aangeven dat ze niets hoeven te hebben, houd ik me daar aan. Is er een betere manier om onder cadeautjes uit te komen?

Als de jarige nee zegt, bedoelt hij?

Beste Als de jarige nee zegt,

U zou uw dienstmededeling iets nadrukkelijker kunnen formuleren, zodat meer genodigden zullen doen wat u vraagt. Schrijf in de mail: ‘Ik heb de verjaardagscadeautraditie afgeschaft, dus breng alsjeblieft geen cadeautjes mee! Het gaat mij alleen om de gezelligheid van jullie aanwezigheid.’ Een andere mogelijkheid is ophouden met uw verjaardag vieren. Dan geeft u gewoon een gezellig avondje, u nodigt vrienden en familie uit per mail en u schrijft erbij dat het geen verjaardag is en dat er geen cadeautjes nodig zijn. Hoe meer dagen (weken, maanden) er zitten tussen uw eigenlijke verjaardag en het avondje dat u geeft, hoe minder de bijeenkomst lijkt op een verjaardagsfeestje.

Artikelen in Cadeaus, Verjaardag.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Aagje schrijft

    Voor mijn laatste verjaardag heb ik cadeautjes heb gevraagd van Oxfam Novib. Dus in plaats van parfum, bloemen en boeken ontving ik 2 varkentjes, 10 kippen en schoon drinkwater voor mensen in derde wereldlanden. Zo kregen de gasten toch de gelegenheid iets voor mij te kopen. Ik was er oprecht blij mee, het gaf mij een supergoed gevoel en ik hoop dat dit voorbeeld nagevolgd gaat worden!Sommige HTML is toegestaan