Spring naar inhoud


Hijgerige appjes

Beste Beatrijs,

Ik zag per toeval op de telefoon van mijn man bij de verwijderde items dat hij appt met een ex van wie ik nog nooit had gehoord: ‘ik zag je wel zaterdag bij de voetbal (smiley, smiley) zag je mij niet? ik mis je, kan ik je bellen, zoenen? jij blijft altijd heel speciaal voor mij (hartje)’. Ik heb hem ermee geconfronteerd en hij zei: ‘Ik heb nu eenmaal exen en daar houd ik altijd een speciale band mee, maar als jij het vervelend vindt, hou ik er wel mee op.’ Wat vindt u hiervan?

Een vervelende ontdekking

Beste Een vervelende ontdekking,

Als u snuffelt in uw mans digitale prullenbak, is er in ieder geval geen sprake van toevallig opgedane kennis. Blijkbaar had u vermoedens die terecht bleken. Uw man heeft beloofd om zijn leven te beteren, dus dat is mooi. U vraagt naar mijn mening: ik vind het voorbeeld dat u geeft ongepast en ondermaats. Ongepast vanwege de flirterige toon, terwijl de afzender niet beschikbaar is op de relatiemarkt. En ondermaats, omdat geflirt subtiel van toon hoort te zijn en dit bericht is meer een stomp in je maag. In een gevestigde relatie is er niets op tegen als echtgenoten contact houden met exen. Maar dat contact is dan vriendschappelijk en wordt in alle openheid onderhouden, dus met medeweten en instemming van de eigenlijke partner. Er komen geen hijgerige appjes aan te pas.

Artikelen in Exen, Smartphone.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Lilith schrijft

    Mijn ex deed hetzelfde en onderhield met al zijn exen op het ‘flirt-niveau’ contact, omdat het hem zelfvertrouwen gaf. Hij moest weten dat hij, mocht het met mij mislukken, toch een backup-plan had.
    Zonder al die complimentjes en dat geflirt, had hij het gevoel dat het contact met mij angstaanjagend belangrijk voor hem was. En dat er geen ‘vervanging’ was, mocht ik weggaan en hem alleen laten. Hij wilde weten dat hij gewild en geliefd was, niet alleen door mij.
    In eerste instantie dacht ik dat het geflirt van de kant van de dames kwam, maar later bleek dat hij er juist aanleiding toe gaf en de meisjes het gevoel gaf dat hij éigenlijk bij hen wilde zijn. Vandaar dat ze zich zo in hem vastbeten en bleven smsen.

    Nu is uiteindelijk precies gebeurd waar hij bang voor was (dat ik wegging) dus misschien kun je dat ook aan je man uitleggen.Sommige HTML is toegestaan