Spring naar inhoud


Rommel van straat rapen

Beste Beatrijs,

Tijdens mijn wandelingen heb ik een plastic draagtas bij me en raap onderweg blikjes, plastic flesjes of andere rommel op. De laatste tijd zie ik geregeld mondkapjes liggen. Ik zou ze wel willen meenemen, maar ik ben bang voor besmetting. Mijn eigen stoffen mondkapjes was ik regelmatig en de wegwerpvariant gooi ik in de vuilnisbak. Ik wil graag meewerken aan de ‘buiten-etiquette’, zoals ik het noem, maar heb toch huiver voor die mondkapjes. Wat vindt u?

Zwerfvuil selecteren

Beste Zwerfvuil selecteren,

U kunt de mondkapjes natuurlijk gewoon laten liggen. U raapt geheel vrijwillig rotzooi op van de straat, dus u mag kiezen wat u wel en niet verwijdert. Hondenpoep laat u waarschijnlijk ook liggen. Ik denk overigens niet dat weggegooide mondkapjes veel besmettelijker zijn dan sigarettenpeuken, papieren zakdoekjes en drinkflesjes/ -blikjes, waar mensen ook met hun mond hebben aangezeten. Gebruik in ieder geval plastic handschoenen bij uw opschoningswerkzaamheden.

Artikelen in Corona, Het publieke domein.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Lilith schrijft

    Een kleine (opvouwbare) grijpstok is altijd handig. Ik heb die van mij mee, als ik afval opraap.
    Mondkapjes heb ik daar tot nu toe ook altijd mee opgepakt. Handschoenen heb ik dan ook aan. Aangezien ik naderhand mijn handen was en tussendoor probeer om niet mijn haar uit mijn gezicht te vegen/mijn tas aan te raken, is voor mij het besmettings-risico klein, neem ik aan.
    Die stok gebruik ik eigenlijk sowieso voor alles, want het is vrij goor, wat er op straat ligt. Oude hondenpoepzakjes en luiers en maandverband, alles wat er op de stoep ligt, gooi ik weg. Mét de stok.

  2. Klaartje schrijft

    Is een (oude) sla- of barbecuetang niet ook een handige optie?Sommige HTML is toegestaan