Spring naar inhoud


Groeten van X en mij

Beste Beatrijs,

Als je namens jezelf en je partner een kaart schrijft hoor je je eigen naam als laatste te schrijven. Nu heb ik een nieuwe relatie en nog niet al mijn familie en vrienden hebben met hem kennisgemaakt of ze kennen hem nog niet goed. Omdat iedereen weet dat we een serieuze relatie hebben, lijkt het me vanzelfsprekend om verjaardags- of kerstkaarten ook namens hem te ondertekenen. Maar ik vind het een beetje raar staan om dan met zijn naam te beginnen. Welke volgorde hanteer je bij een kaart als de geadresseerde één van de afzenders niet of niet goed kent?

Ondertekeningsvolgorde

Beste Ondertekeningsvolgorde,

Als u een kaartje stuurt naar iemand die nog niet met uw nieuwe geliefde heeft kennis gemaakt, hoeft u hem niet te vermelden bij de ondertekening. Ook al weet de geadresseerde van zijn bestaan, er heeft nog geen ontmoeting plaatsgevonden en de groeten overbrengen namens een onbekende is een beetje doelloze actie. In zo’n geval schrijft en ondertekent u de kaart alleen namens uzelf. Wanneer uw familie en vrienden wel kennis hebben gemaakt met uw nieuwe partner, hoe vluchtig ook, ondertekent u de kaart zoals gebruikelijk: eerst uw partners naam, dan uw eigen naam. Het is overigens niet heel gebruikelijk om als stel te corresponderen (brieven en kaarten mede namens de ander te versturen), wanneer er nog geen sprake is van een samenwoonsituatie met gemeenschappelijk adres.

Artikelen in Post, Taalgebruik.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Nettie schrijft

    Volgens mij kun je ook ondertekenen met iets als “Hartelijke groet van Corry, mede namens Hans”.Sommige HTML is toegestaan