Spring naar inhoud


Ghosten op een bruiloft

Beste Beatrijs,

Laatst was ik op een geweldig leuk huwelijksfeest. De eindtijd van het feest was 22.00 uur, maar om 21.30 kon ik een lift naar huis krijgen. Ik ben tegen mijn gewoonte in eerder vertrokken dan de aangekondigde eindtijd, wat naar mijn idee onbeleefd was. Ik wilde ook graag afscheid van het paar nemen, maar degene met wie ik meereed zei dat ik hen beter niet kon storen en gewoon kon vertrekken. Ben ik tekortgeschoten?

Zonder afscheid

Beste Zonder afscheid,

Het is zeker niet onbeleefd om eerder te vertrekken dan de officiële eindtijd van een feest. Gasten zijn niet verplicht tot het laatst te blijven, mensen mogen weg wanneer ze willen om de trein te halen, met iemand mee te rijden, wat dan ook. Wat het afscheid nemen betreft: het is wel zo aardig om het bruidspaar even gedag te zeggen. Als het een heel groot feest is, vertrekken mensen ook wel zonder afscheid (ghosten) en dat kan ook best, zolang ze het bruidspaar in ieder geval begroet hebben bij binnenkomst, maar bij een kleiner, overzichtelijk feest is het beter om wel even dag te zeggen. Dat kan heel snel zonder lopende gesprekken te onderbreken. De gast die weg wil begeeft zich in het gezichtsveld van bruid of bruidegom en zegt onder het werpen van een kushandje: ‘Dag, ik moet ervandoor! Ik vond het een heel leuk feest!’ Omhelzingen en dankbetuigingen zijn niet nodig en afscheid nemen van één van de twee is genoeg.

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Sandra schrijft

    Je neemt altijd afscheid van het bruidspaar.

  2. Coos Neetebeem schrijft

    Ik ben het eens met Sandra. Zelf hebben wij voor ons huwelijk een bescheiden tuinfeest gehouden met een stuk of 50 gasten. Wij hoopten iedereen te kunnen spreken, maar een aantal mensen bleek al met stille trom te zijn vertrokken. Dat was geen leuke ervaring.

  3. S. Leefers schrijft

    Afscheid nemen van 50 mensen? Als het 1 minuut duurt per persoon (voor veel mensen is dat optimistisch…) ben je al 50 minuten bezig. Als het 2 minuten duurt, ben je 1 uur en 40 minuten bezig met afscheid nemen. En dat komt ook nog met onderbrekingen de hele tijd, dus je moet constant je gesprek afbreken om van weer iemand afscheid te nemen. Is toch helemaal niet leuk voor het bruidspaar?Sommige HTML is toegestaan