Spring naar inhoud


Geldcadeau kan wél

Beste Beatrijs,

Naar aanleiding van de vraag over envelopjes-met-inhoud (‘Openmaken of niet’, Trouw, 14 juni) wil ik het volgende opmerken: in onze tijd van ‘alles hebben’, blijven soms grote wensen onvervuld. Dan staat er op het verlanglijstje: ‘graag een bijdrage voor dit of dat’, en dan ben je als genodigde blij dat je niet hoeft te zoeken naar een passend cadeautje. Zo veranderen gebruiken.

Soms kan geld wel

Beste Soms kan,

Natuurlijk kunnen mensen één groot ding willen in plaats van twintig kleine cadeautjes. Toch kan de jarige of de jubilaris de inzameling van zo’n gemeenschappelijk cadeau beter uitbesteden aan een goede vriend of familielid dan zelf achter de kassa plaats te nemen en baar geld in ontvangst te nemen.

Op zo’n manier ziet de ontvanger niet in één oogopslag wat de ander hem ‘waard’ vindt, want de afzonderlijke giften worden gepooled tot één gemeenschappelijk cadeau, dat door de organisator ofwel in z’n volle glorie, ofwel symbolisch, maar in ieder geval met een zeker ceremonieel kan worden overhandigd. Dat is toch aardiger, dan wanneer genodigden geacht worden bankbiljetten op te dokken (‘Zeg, heb je toevallig vijf euro terug? Ik wil je 25 geven, maar heb alleen briefjes van twintig en tien’).

Artikelen in Cadeaus, Festiviteiten.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan