Spring naar inhoud


Envelop als cadeau

Beste Beatrijs,

Binnenkort ga ik met de VUT. Ik ben van plan om voor familie, vrienden en kennissen een groot diner te geven. Kunnen we op de uitnodiging als cadeautip een envelop zetten of is het helemaal niet gebruikelijk om dan een cadeau te krijgen?

Tussen twee levensfases

Beste Tussen,

Wees gerust, aanstaande Vutters of gepensioneerden krijgen zeer zeker cadeaus. Spijtig voor u is het niet gebruikelijk om op de uitnodiging tips te geven over de richting waarin de genodigden moeten denken qua geschenken. U was van plan een ‘envelop’ te suggereren? Ik vermoed dat u hiermee een voorkeur voor contant geld tot uitdrukking wilt brengen. Doet u dat alstublieft niet! Dat is vreselijk ordinair!

De beleefdheid vereist dat cadeaus het allerlaatste zijn waar u aan denkt, en dat u dus bij elk overhandigd, fleurig ingepakt object oprechte verrassing tentoonspreidt. ‘Ach, wat enig, wat attent van je!’ Nu beseft iedereen dat een man die met de Vut gaat al genoeg cd’s en krikkemikken bezit. Al gauw zullen de gedachten uitgaan naar een gemeenschappelijk cadeau, iets groots waar de jubilaris echt wat aan heeft. Niets staat u in de weg om informatie over datgene waar uw hart naar uitgaat te laten lekken naar een vertrouwd persoon, die graag een en ander wil organiseren voor zijn goede vriend. Terloops kunt u het hebben over dat reisje naar de Harz, het werk van een door u geliefde kunstenaar, computer-parafernalia, een dvd-toestand, een cursus zelf tuinieren. Wat het ook is, uw vrienden zullen graag dokken voor iets speciaals, maar ze hebben geen zin om in het wilde weg uw huishoudportemonnee te spekken.

Artikelen in Cadeaus, Festiviteiten.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan