Spring naar inhoud


Envelop met geld openmaken?

Beste Beatrijs,

Wat moet je doen als je op je feest een envelop met felicitatiekaart krijgt, waarin je geld vermoedt, bijvoorbeeld 50 euro? Kijken wat erin zit en dan bedanken? Of uit beleefdheid niet erin kijken en dus ook niet bedanken?

Openmaken of niet?

Beste Openmaken,

Wanneer u een envelop met inhoud krijgt, opent u die wel, want er kan ook een boeken- CD- theater- of cadeaubon in zitten. U zegt dan ‘O, een …bon, precies wat ik goed kan gebruiken, dank je hartelijk!’ zonder de bon zelf verder open te maken om te kijken wat de waarde precies is. Die nieuwsgierigheid kunt u na afloop van het feest bevredigen.

De etiquette is er trouwens zwaar op tegen om baar geld cadeau te doen, behalve van grootouders aan kleinkinderen. Het lijkt te veel op een bijdrage aan het huishoudbudget. Mensen zien dan meteen wat de ander hen waard acht. Het is op de een of andere manier niet prettig om gevoelens van genegenheid in knisperende bankbiljetten omgezet te zien. Dat geldt weliswaar ook voor cadeaubonnen, maar daar zit tenminste nog een zeker idee achter: ‘ik wil je graag een boek geven, maar ik wil niet zo opdringerig zijn dat ik voor je ga bepalen welk boek dat moet zijn.’ Hoe dan ook, of u de inhoud van de envelop nu vluchtig of helemaal niet inspecteert, bedanken doet u wél, altijd.

Artikelen in Cadeaus, Festiviteiten.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Truusje schrijft

    Mijn idee is: al openmakende zeggen kaart of geld of beide, alles is welkom, maar nog leuker is dat je zelf bent gekomen.Sommige HTML is toegestaan