Spring naar inhoud


Geen witte kleding in bezit

Beste Beatrijs,

Kledingcodes nemen hand over hand toe. Maar ik heb mijn grenzen. Codes als ‘jaren 70’ of ‘carnavalesk’ deden mij al eens besluiten met een leugentje om bestwil af te zeggen. Maar wat moet ik doen bij een begrafenis waar witte kleding wordt gevraagd? Ik ben een man van 50 jaar en ik bezit geen witte kleding. Hoe houd ik mij hierin als individu overeind, zonder te worden bestempeld als een vlerk?

De pest aan kledingcodes

Beste De pest aan,

Kom, kom, maakt u het niet zwaarder dan het is. Meestal zijn kledingcodes eenvoudig en is het een kleine moeite om u aan het stijlvoorschrift te houden. Als het te ingewikkeld wordt, blijft u lekker thuis (u had waarschijnlijk op voorhand al geen zin in een carnavalsfeestje). Of u trekt onder het motto ‘ik ben een individualist’ (daar heeft toch altijd iedereen respect voor) uw standaard kloffie aan. Of u brengt een toets in de gewenste richting aan om uw goede wil te tonen. Als u niet de gevraagde witte kleding hebt voor een begrafenis, maar u wil er wel graag heen, dan trekt u gewoon het lichtste aan (grijs, creme, beige, kaki) wat u in de kast hebt hangen.

Artikelen in Dood en begrafenis.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Greet schrijft

  Beste De pest aan
  Misschien is dit een tip, je kunt een gekleurde broek dragen met een wit hemd. Ook ik heb een hekel aan verkleed partijtjes maar voor een begrafenis wil ik nog wel mijn best doen.
  Greet Tilburg

 2. Otto schrijft

  Een andere tip voor mensen die geen kleding in hun kast hebben hangen welke aan de stijlvoorschriften voldoen; huren kan ook!

  In veel steden zijn hiervoor prima winkels te vinden tegen relatief lagen kosten. ~50 voor bijvoorbeeld een smoking; de kosten voor de stomerij van uw eigen smoking en de aanschaf daarvan meegenomen, en u kunt heel wat jaren een smoking huren inclusief de accesoires.

  Dit geldt uiteraard ook voor de dames!

  Voor gelegenheidskleding in Amsterdam kan ik u Maison van den Hoogen (http://www.maisonhoogen.nl/) aanraden.

  Bent u opzoek naar thema kleding dan beveel ik u theather/kostuum verhuur Gerritsen van harte aan; zij hebben een onmogelijke hoeveelheid kostuums en zijn erg bereid om met u mee te denken om uw festiviteit tot een succes te maken!Sommige HTML is toegestaan