Spring naar inhoud


Geen bedankje voor kraamcadeau

Beste Beatrijs,

Mijn oudste broer en zijn vrouw zijn afgelopen juli voor de eerste keer opa en oma geworden. Hun zoon en zijn vrouw kennen wij oppervlakkig. Mijn man en ik besloten om de jonge ouders via de post iets toe te sturen ter felicitatie. Eigenlijk deden we het meer uit betrokkenheid bij mijn broer. Maar goed, we stuurden een – in mijn idee – best wel flink cadeau. Een cd met sprookjes en een knuffelbeest. Tot onze verbazing hebben we daar tot op heden geen enkele reactie op ontvangen. Een kaartje of mailtje om te bedanken was volgens mij op zijn plaats geweest. Wat is uw mening hierover? Kunnen wij iets doen?

Geen reactie

Beste Geen reactie,

Dit is natuurlijk in het geheel geen correcte gang van zaken. Op toegestuurde cadeautjes moet altijd een (liefst schriftelijk) bedankje komen. Deze familieleden weten niet hoe het hoort. De geëigende manier voor u om hierop te reageren is om quasi-bezorgd bij uw broer en zijn vrouw te informeren of zij toevallig weten of ‘uw cadeau wel aangekomen is?’ Want u maakt zich bezorgd omdat u ‘niets van hen gehoord hebt’, en je hoort tegenwoordig van die ‘rare dingen over de posterijen’.

Wees ervan verzekerd dat, wanneer u dit aan uw broer/schoonzuster hebt meegedeeld, zij hun zoon/schoondochter ogenblikkelijk zullen opbellen om hen te sommeren per kerende post hun verzuim goed te maken en alsnog een bedankbriefje te sturen. Als dit door de (schoon)ouders afgedwongen briefje ook maar enigszins de plichtmatigheid ontstijgt en bijvoorbeeld blijk geeft van oprechte spijt over hun nalatigheid en vergezeld gaat van een charmante foto van de zuigeling, dan zult u ongetwijfeld met de hand over uw hart strijken en het incident als gesloten beschouwen.

Artikelen in Cadeaus, Familie, Post, Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Elisabeth S. schrijft

    Als er net een baby in huis is geland, dan lijkt het wel alsof er een vliegtuig gecrasht is. En dan schieten helaas bedankjes er weleens bij in.

    Oh, ik weet wel dat het niet is zoals het hoort. En voor de goedbedoelende oom en tante is het misschien moeilijk zich in zo’n nieuw gezin te verplaatsen, waar de tijd de eerste drie maanden doorgebracht wordt met voeden (reken daar de eerste tijd gerust maar 6 tot 8 uur per dag voor!), slapen (of vooral: niet slapen), sussen, wassen, kraamvisite, en af en toe een wandeling met de kleine.

    De jonge ouders zullen vast wel eens schuldbewust gedacht hebben: oh ja, dat leuke kadootje van tante Dinges… maar hun aandacht dan weer opgeslokt zien door al die zaken, en als het tegenzit ook nog door tepelkloven, borstontstekingen, verkoudheden en uitputting. Oom en tante kunnen gerust aan de grootouders vragen of hun presentje wel gearriveerd is, maar zullen vast ook wel begrip kunnen opbrengen voor de chaos in het huishouden van hun neef.Sommige HTML is toegestaan