Spring naar inhoud


Geen bedankje na kraamcadeau

Beste Beatrijs,

In onze grote familie krijgen nu de kinderen van onze broers en zusters baby’s. Het is onze gewoonte op elk geboortekaartje te reageren. Woont het ouderpaar in de buurt dan gaan we op kraambezoek, zo niet (en dat is meestal het geval) dan sturen we een cadeautje met een felicitatiebriefje.

Helaas merken we dat een bedankje vaak uitblijft. We verwachten echt geen handgeschreven brief, maar wel een telefoontje, een kaart met een paar persoonlijke woorden of een mailtje. Het steekt mij als de ontvangende partij niet de moeite neemt iets van zich te laten horen. Mijn man zit er minder mee dan ik, maar ik ben dan ook degene die het cadeautje uitzoekt, het briefje schrijft en de zaak verstuurt.

Naar verwachting is de familie nog lang niet volgroeid en ik pieker er dan ook over hoe voortaan te handelen. Ik ben geneigd om elk eerste kind een cadeautje te blijven sturen en bij gebrek aan reactie, bij een volgende baby me te beperken tot een felicitatie-kaart. Ben ik te lichtgeraakt of geldt in dezen ook dat al te goed buurmans gek is?

Geen woord van dank

Beste Geen woord,

Laat ik het duidelijk stellen: bij elk cadeautje dat u verstuurt hebt u recht op een handgeschreven bedankbriefje, en wel eentje waar meer in staat dan ‘Dankjewel voor het leuke hobbelpaard.’ Een kaartje, allà, maar dan wel in een envelop. Telefoontjes van niet heel dichtbije familieleden komen altijd ongelegen, en uw mailadres hebben ze vast niet. Nee, een briefje moet het zijn, hartelijk, aardig en met een persoonlijke noot erin – voor minder doet u het niet.

Als de posterijen goed functioneren (en dat doen ze heus wel) en als de ontvangers een goede opvoeding hebben genoten (daar kunt u in uw eigen familie toch wel van uitgaan), dan blijft er slechts één conclusie over wanneer u geen reactie hebt mogen ontvangen: de ontvangers waren niet blij met uw attentie, anders hadden ze hun dankbaarheid wel getoond. In dat geval moet u hen zeker niet ontrieven door stug door te gaan met het sturen van spullen. Wie geen prijs stelt op cadeautjes, krijgt ze niet meer.

Artikelen in Cadeaus, Communicatie, Familie, Festiviteiten, Post, Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. charlotte bakker schrijft

    03.09.2014 Niets meer sturen! Bespaar u zelf het geloop naar de winkel om een cadeau uit te zoeken waarvan u misschien wellicht in twijfel over bent of het ook wel een geschikt cadeau is, het geren naar het postkantoor, de wachttijden in de rij meegerekend plus de portokosten! Dit bespaart u een hoop geld. Bovendien, als het kinderen van uw broers en zussen betreft waar u geen of nauwelijks contact mee heeft, misschien ziet u ze maar bv. 1 of 2 x per jaar, bent u in het geheel niet verplicht om iets te sturen!Sommige HTML is toegestaan