Spring naar inhoud


Geen afscheid willen

Beste Beatrijs,

Ik (jongen van 18) heb mijn vwo-diploma behaald en ben nu een tussenjaar van plan. Binnenkort ga ik voor acht maanden op reis naar het buitenland. Mijn moeder vindt het nodig om een afscheidsfeest of -etentje te hebben met mijn vrienden, voordat ik vertrek. Dit omdat het de band zou versterken of iets in die geest. Ik heb hier eigenlijk totaal geen behoefte aan. Wat is gebruikelijk om te doen als je voor langere tijd op reis gaat?

Geen zin in afscheid

Beste Geen zin in afscheid,

Als je geen afscheidsfeestje wil geven, hoeft dat niet! Voor je moeder is je vertrek naar het buitenland voor een tussenjaar iets heel anders dan voor je vrienden. Je moeder ziet een echt afscheid naderen, want je verdwijnt voor een klein jaar uit haar liefhebbend, spiedend oog. Maar voor jongeren van die leeftijd is een tussenjaar in het buitenland de normaalste zaak van de wereld. Bovendien zit iedereen op sociale media, waarop ze voortdurend berichten en foto’s plaatsen over wat ze meemaken. Het contact tussen vrienden wordt niet wezenlijk aangetast, dus er hoeft ook geen met tranen overgoten afscheid plaats te vinden. Reserveer dat voor het thuisfront.

Artikelen in Reizen, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan