Spring naar inhoud


Cadeaus geven bij afscheid

Beste Beatrijs,

Ik heb dertien jaar in een maatschap gewerkt en ben enige tijd geleden naar een andere baan overgestapt. Ik kreeg een afscheidsetentje aangeboden en ontving een mooi cadeau en een aardige toespraak. Tijdens het etentje realiseerde ik me dat ik geen afscheidscadeau bij me had. Ik voelde me helemaal onrustig worden en kon niet meer genieten van de avond. Ik vond het ook erg suf om later nog iets te geven. Sindsdien heb ik er op gelet. Een oud-collega gaf alle aanwezigen een neusfluit, iemand die met pensioen ging gaf een zitbankje. Ben ik heel onbeleefd geweest om niks na te laten aan colllega’s en praktijk?

Was ik onattent?

Beste Was ik onattent,

Het staat mensen die ergens vertrekken vrij om op informele wijze afscheid te nemen van hun naaste collega’s door bijvoorbeeld taart mee te nemen op hun laatste dag of hen uit te nodigen voor een afscheidsdrankje na het werk in het café. Wanneer er een formeel afscheid wordt georganiseerd door het bedrijf of de organisatie, is er geen noodzaak voor de afscheidnemer om daar materieel aan bij te dragen. Ter geruststelling: u bent op geen enkele manier in gebreke gebleven door geen cadeautjes uit te delen aan de achterblijvers op uw vroegere werk. De bedoeling van een afscheid is dat de gewaardeerde werknemer bedankt wordt voor de betoonde bijdragen en inzet. Dit gebeurt bij een receptie of een etentje met een cadeau, bloemen en een toespraak. Van de persoon die feestelijk wordt uitgeluid wordt verder niets verwacht, hooguit een kort dankwoord na de speech.

U denkt toch niet echt dat achterblijvende collega’s en directieleden zitten te wachten op een neusfluit of een zitbank omdat iemand toevallig met pensioen gaat of van baan verandert? Een afscheid van het werk is een gelegenheid voor volwassen – geen kinderpartijtje, waar goodie bags moeten worden uitgedeeld om jaloezie op de cadeaus van de jarige te voorkomen.

Artikelen in Cadeaus, Collega's.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan